Značka Canyon ponúka na našom trhu bohaté portfólio zariadení rôznych segmentov – od inteligentných hodiniek až po herné príslušenstvo. V redakcii sme vyskúšali herné slúchadlá od tohto výrobcu.

Canyon CND-SGHS1A Star Rider

Canyon CND-SGHS1A Star Rider je základný herný headset pre začínajúcich hráčov alebo nenáročných používateľov. Má plastovú konštrukciu a koženkové náušníky aj hlavový most – ten ponúka nastaviteľnú veľkosť. Konštrukcia je základná, avšak slúchadlá sa prispôsobia hlavám rôznych veľkostí. Headset takisto obsahuje 2-metrový kábel s dvoma 3,5 mm jackmi. Jeden pre slúchadlá, druhý pre zabudovaný mikrofón.

Priznáme sa, že vzhľadom na cenu tohto headsetu sme nečakali veľké zázraky, avšak boli sme príjemne prekvapení kvalitou reprodukcie zvuku, ktorú zabezpečujú 40 mm meniče. Kvalita reprodukcie je dostatočne dobrá vzhľadom na cenu a bude postačovať nenáročným používateľom. V tejto cene pravdepodobne lepšie slúchadlá z hľadiska reprodukcie nenájdete. Poteší aj regulácia hlasitosti cez ovládací panel, ktorý je zabudovaný priamo v kábli.

Cena: 12,99 €

Canyon CND-SGHS1A Star RiderZdroj: Canyon
Canyon CND-SGHS1A Star Rider

Canyon CND-SGHS3A Fobos

Canyon CND-SGHS3A Fobos je určený pokročilejším hráčom a v porovnaní s modelom CND-SGHS1A Star Rider prináša na pohľad masívnejšiu konštrukciu a väčšie slúchadlá, ktoré lepšie objímajú vaše uši. Tento headset zaujme dizajnom a na pohľad kvalitnejším spracovaním a pritom je iba o pár eur drahší. Odporúčame teda, aby ste si zaň priplatili. Ponúka totiž vyšší komfort počas nosenia a už spomenutú vyššiu kvalitu spracovania.

Canyon CND-SGHS3A Fobos odporúčame nielen hráčom, ale aj iným nenáročným používateľom, ktorí hľadajú slúchadlá s mikrofónom k počítaču alebo inému zariadeniu s podporou pripojenia cez 3,5 mm jack. Opletený kábel so zlepšenou odolnosťou má dĺžku 2 metre a obsahuje dvojicu 3,5 mm jackov – jeden pre slúchadlá a druhý pre mikrofón. Regulácia hlasitosti je možná cez ovládací prvok na ľavom slúchadle a súčasťou balenia je adaptér na zlúčenie dvoch 3,5 mm jackov do jedného.

V porovnaní so slúchadlami Canyon CND-SGHS1A Star Rider je kvalitnejšia aj reprodukcia zvuku. Tú zabezpečujú 50 mm meniče s frekvenčným rozsahom 20 Hz až 20 kHz. A treba uznať, že kvalita reprodukcie je naozaj dobrá nielen na hranie, ale aj na počúvanie hudby či sledovanie filmov. Opäť berieme do úvahy cenu a treba uznať, že v tejto cenovej kategórii patria slúchadlá Canyon CND-SGHS3A Fobos k tomu najlepšiemu, čo sme mali možnosť vyskúšať. K dispozícii je zabudovaný mikrofón, ten však nie je možné posunúť bližšie k ústam.

Cena: 19,99 €

Canyon CND-SGHS3A FobosZdroj: Canyon
Canyon CND-SGHS3A Fobos

Canyon CND-SGHS5A Corax

Canyon CND-SGHS5A Corax predstavuje pokročilejšiu verziu slúchadiel Canyon CND-SGHS3A Fobos. V porovnaní s nimi prináša mierne pozmenený dizajn s ešte lepšou ergonómiou, ktorú oceníte najmä počas dlhodobého používania. Zároveň je k dispozícii kvalitnejší mikrofón, ktorý je prispôsobiteľný a môžete si ho nastaviť tak, aby bol ideálne pred vašimi ústami a priamo tak zachytával, čo hovoríte. Minimalizuje to zachytávanie ruchov z okolia.

Slúchadlá majú 2-metrový opletený kábel s dvoma 3,5 mm jackmi a takisto aj USB rozhraním. To sa využíva na napájanie podsvietenia a svetelných efektov, ktoré sú k dispozícii. Svetelné efekty si môžete zapnúť/vypnúť pomocou ovládacieho panelu, ktorý je zabudovaný do kábla. Jeho súčasťou je aj regulácia hlasitosti.

Reprodukciu zvuku zabezpečujú 50 mm meniče. V porovnaní so slúchadlami Canyon CND-SGHS3A Fobos sme zaznamenali o niečo hlbšie basy, avšak celková kvalita je prakticky totožná. Za príplatok v porovnaní s modelom CND-SGHS3A Fobos získate primárne svetelné efekty, kvalitnejší mikrofón a o trochu lepšiu ergonómiu slúchadiel. Aj v prípade týchto slúchadiel je súčasťou balenia adaptér na zlúčenie dvoch 3,5 mm jackov do jedného.

Cena: 24,99 €

Canyon CND-SGHS5A CoraxZdroj: Canyon
Canyon CND-SGHS5A Corax

Canyon CND-SGHS7 Nightfall

Canyon CND-SGHS7 Nightfall sú technologicky najpokročilejšie herné slúchadlá značky Canyon. Dizajnom pripomínajú model CND-SGHS5A Corax, avšak ich kľúčovou vlastnosťou je, že sa k počítaču pripájajú pomocou USB portu. Tento spôsob pripojenia umožňuje využiť aj virtuálny 7.1-kanálový priestorový zvuk, čo môže byť pre niektorých hráčov lákadlom, nakoľko ich to môže vtiahnuť viac do hry.

Bohužiaľ, virtuálny priestorový zvuk je automaticky zapnutý a nedá sa vypnúť. Je to škoda, nakoľko to môže negatívne ovplyvniť používanie slúchadiel v rámci audio a video hovorov, prípadne pri počúvaní hudby. Slúchadlá majú 2-metrový opletený kábel a reguláciu hlasitosti umožňujú cez ovládací panel na ľavom slúchadle. K dispozícii je tiež prispôsobiteľný mikrofón, jeho kvalitu hodnotíme vzhľadom na cenu ako dobrú. Slúchadlá ponúkajú aj podsvietenie.

Canyon CND-SGHS7 Nightfall majú 40 mm meniče. Kvalita reprodukcie zvuku je ovplyvnená už spomenutým neustále zapnutým efektom priestorového zvuku, čo môže niektorým používateľom prekážať.

Cena: 27,99 €

Canyon CND-SGHS7 NightfallZdroj: Canyon
Canyon CND-SGHS7 Nightfall

Viacúčelový držiak na slúchadlá

Canyon má vo svojom portfóliu aj užitočný doplnok (nielen) k svojim slúchadlám – viacúčelový držiak na slúchadlá Canyon CND-GWH200PW (biela farba), resp. Canyon CND-GWH200B (čierna farba). Toto príslušenstvo slúži ako držiak na slúchadlá, avšak zároveň umožňuje prichytiť kábel myši pre jeho lepšiu stabilizáciu a obsahuje aj dva USB porty. Ide teda o celkom šikovnú pomôcku, ktorá vynikne na stole každého hráča.

Zabudovaný stabilizátor kábla myši v držiaku zamedzuje jeho zamotaniu či prevrhnutiu ostatných vecí na stole a pomáha udržať poriadok (nielen s káblom na stole). Dva USB porty typu USB 2.0 sú vhodné na pripojenie iného príslušenstva a držiak na slúchadlá poteší aj zabudovaným podsvietením, ktoré postupne mení farby. Podsvietenie je možné zapnúť alebo vypnúť pomocou dotykového tlačidla na držiaku.

Cena: 19,99 €

Canyon CND-GWH200PWZdroj: Canyon
Canyon CND-GWH200PW

Viac informácií na https://canyon.sk/kde-nakupovat-sk/

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Canyon.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit