Jeden z pár výrobcov, ktorí sa venujú mobilnému hernému segmentu, odchádza.

Lenovo Legion je nielen značkou herných notebookov, ale aj označením línie herných telefónov. Tá však končí a nových smartfónov tejto značky sa už nedočkáme. Informoval o tom portál AndroidAuthority.com.

Jeho redaktori priamo oslovili výrobcu po tom, keď sa objavili fámy o ukončení tohto produktového radu. Hovorca Lenova im informácie potvrdil s tým, že spoločnosť Lenovo už nebude investovať do svojich mobilných herných telefónov, pretože prechádza širšou transformáciou podnikania a konsolidáciou herného portfólia.

Ako dodal, táto správa neznamená, že firma Lenovo definitívne opúšťa herný biznis. Poukázal na to, že sú lídrom v oblasti herných zariadení a riešení a chcú sa zamerať sa na oblasti, v ktorých môžu globálnej hernej komunite priniesť najväčšiu hodnotu.

Posledný herný telefón, ktorý spoločnosť Lenovo vydala, bol Lenovo Legion Y70 v auguste 2022. Okrem Európy sa predáva len v Ázii a z hľadiska predajnosti sa mu príliš nedarilo. Aj to možno prispelo k rozhodnutiu výrobcu viac sa v tejto oblasti neangažovať.

Hlavným producentom herných telefónov tak zostane Asus so svojou líniou ROG. Asus ROG Phone 6 Pro bol predstavený minulý rok a teraz v apríli by sme sa mali dočkať modelu ROG Phone 7. Na poli herných telefónov sa snažia paberkovať aj iní hráči, napríklad Xiaomi s radom Black Shark či ZTE s Nubiou Red Magic, ale stále ide o okrajový segment pre relatívne úzku skupinu používateľov.

Treba zdôrazniť, že aj celkový koncept mobilného hrania prináša dosť kompromisov, okrem iného v podobe malej obrazovky a nepohodlného ovládania. Sú krajiny, kde je síce mobilné hranie veľmi obľúbené, povedzme India, kde mala veľkú popularitu mobilná verzia PUBG. O celosvetový trend ale nejde, čo dokazuje minimálny počet výrobcov zameriavajúcich sa na túto oblasť smartfónového trhu.

Zdroj: AndroidAuthority.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.