Herné notebooky s atraktívnym pomerom cena/výbava.

Lenovo Legion je známa značka na trhu herných notebookov, ktorá láka najmä pomerom cena/výkon. V redakcii sme nedávno používali už 7. generáciu týchto notebookov, konkrétne model Legion 5i Pro s procesorom Intel Core i7-12700H a grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti.

Herný notebook od Lenova ponúka moderný dizajn so 16-palcovým displejom, ktorý dokázal výrobca vtesnať do tela s rozmermi štandardných 15,6-palcových notebookov. Väčší displej sa podarilo zakomponovať vďaka zmenšeniu rámikov okolo displeja, pričom Lenovo patrilo medzi prvých výrobcov, ktorí už dávnejšie zakomponovali do svojich notebookov 16-palcové panely.

Lenovo Legion 5i Pro 7. generácieZdroj: TOUCHIT
Lenovo Legion 5i Pro 7. generácie

Výborný audiovizuálny základ a pohodlná klávesnica

V prípade Legion 5i Pro je na výber z viacerých konfigurácií displeja s rozlíšením až do 2560 × 1600 pixelov s obnovovacou frekvenciou na úrovni minimálne 165 Hz. Obrazovky majú maximálny jas 500 nitov a ponúkajú 100 % pokrytie farebných priestorov sRGB a podporu technológií Dolby Vision a NVIDIA G-SYNC pre optimálny zážitok zo sledovania multimédií a hrania hier.

Audiovizuálny základ je silná vlastnosť notebookov Lenovo Legion, avšak pochváliť treba aj pohodlnú klávesnicu, ktorá si požičala dizajn z pracovných notebookov tohto výrobcu. Zvyšuje to pohodlie pri písaní, práci, ale aj pri hraní. Výhodou je samostatná numerická klávesnica.

Lenovo Legion 5i Pro 7. generácieZdroj: TOUCHIT
Lenovo Legion 5i Pro 7. generácie

Bohatá portová výbava a krytka na webkameru

Jednou z najlepších vlastností notebookov Legion je, že hoci sú herné a ponúkajú vysoký výkon, ich dizajn nie je príliš extravagantný a vhodne tak zapadnú aj do pracovného prostredia. Zvyšuje to ich všestrannosť.

Nielen pracovnému využitiu je prispôsobená zabudovaná elektronická krytka na webkameru, ktorú môžete aktivovať pomocou posuvníka na pravej bočnej hrane. Vedľa neho je 3,5 mm jack a USB port na pripojenie externého disku či myšky alebo iného príslušenstva. Notebooky Legion obsahujú aj zadné porty, čo je vlastnosť, ktorá je pre niektorých používateľov kriticky dôležitá.

Lenovo Legion 5i Pro 7. generácieZdroj: TOUCHIT
Lenovo Legion 5i Pro 7. generácie

Kvalitné a spoľahlivé chladenie

Legion 5i Pro sme v redakcii používali s procesorom Intel Core i7-12700H a grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti. Takto výkonná konfigurácia si bez problémov poradí s hraním v rozlíšení WQHD s vysokým nastavením vizuálnej kvality. Notebook je možné pripojiť k externému monitoru a to cez zabudovaný HDMI port alebo cez niektorý z USB-C portov, ktoré podporujú napájanie a prenos obrazu cez DisplayPort 1.4.

Notebooky Legion disponujú kvalitným a spoľahlivým chladením pre stabilný výkon aj počas niekoľkohodinového hrania a obsahujú predinštalovanú aplikáciu Lenovo Vantage, pomocou ktorej je možné prispôsobiť si režim výkonu či pretaktovať grafickú kartu. Táto aplikácia ponúka aj množstvo ďalších funkcií a nastavení, takže pokiaľ si kúpite notebook Legion, určite sa s ňou zoznámte a preklikajte sa jednotlivými nastaveniami.

Lenovo Legion 5i Pro 7. generácieZdroj: TOUCHIT
Lenovo Legion 5i Pro 7. generácie

Cena: 2100 eur (testovaná konfigurácia)

Zapožičal: Lenovo

Článok vznikol v spolupráci s Lenovo.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit