Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Popredná svetová technologická spoločnosť Hisense a Leica Camera AG, líder v oblasti výskumu a vývoja ultrakrátkych objektívov, uzavreli dohodu o technickej spolupráci. Obe spoločnosti tak položili základ pre ďalší vývoj laserovej televízie pre domáce kino s novými kritériami kvality vizuálneho zážitku s ešte jasnejším, jemnejším obrazom a nevídaným farebným spektrom.

Cieľom tohto dlhodobého partnerstva je spojiť technológie a skúsenosti spoločnosti Hisense v segmente laserových televízorov s dlhoročnými skúsenosťami spoločnosti Leica v oblasti vývoja a výroby vysokokvalitných projekčných šošoviek, a vytvoriť tak mimoriadne výkonnú a perspektívnu technologickú platformu pre laserové televízory s projekciou na ultrakrátku vzdialenosť.

Dohoda zahŕňa nielen záväzok spoločne vyvíjať technológiu laserovej projekcie, ale aj záväzok poskytovať silnú technickú podporu pre aplikácie, ako aj spoluprácu pri popularizácii laserových televízorov v úlohe domáceho kina. 

Podstatou laserovej projekcie je použitie laserových lúčov na prirodzenú reprodukciu obrazových informácií. Vďaka pozoruhodnej optickej technológii a charakteristickému štýlu obrazu produktov Leica bude laserový televízor Hisense poskytovať jasnejší, jemnejší a detailnejšie vykreslený obraz.

V spojení s mimoriadne širokým farebným spektrom laserovej projekčnej technológie Hisense tak prinesie budúcnosť svetu ohromujúci zážitok a doslova vizuálne hody.

Spoločnosť Hisense je lídrom v oblasti laserových televízorov a už od uvedenia svojej prvej TV v roku 2014 sa zameriava na rýchly rozvoj segmentu laserových projekcií a technologických inovácií. Vlastní 1 700 súvisiacich patentov, čo ju radí medzi svetovú špičku. Podporuje globálny rozvoj laserových televízorov ako nového priemyselného odvetvia s cieľom priniesť spotrebiteľom na celom svete výhody, ako je pohlcujúci zážitok z veľkej obrazovky, široký farebný gamut, úspora energie, ochrana životného prostredia a šetrnosť k zraku diváka.

Hisense ponúka už niekoľko rokov laserové televízory aj na našom trhu. „Nedávno sme uviedli na trh špičkové laserové televízory Hisense TriChroma 100L9G a 120L9G pre najnáročnejších divákov. Vo svojej väčšej verzii má zobrazovací panel s uhlopriečkou viac ako tri metre a využíva pokročilú projekčnú technológiu na ultrakrátku vzdialenosť s tromi laserovými lúčmi. V pokrytí farebného spektra dosahuje absolútne najvyššiu hodnotu (107 % BT2020) a v danej kategórii je špičkový aj jas až 420 nitov. Vďaka podpore zvukovej kinotechnológie Dolby Atmos a reproduktorom s výkonom 40 W ponúka pohlcujúci zážitok,“ popisuje Klára Štětinová, brand manažérka Hisense CZ/SK.

Minulý rok spoločnosť Hisense uviedla na trh prvý sonický laserový televízor na svete Hisense HE88L5V so špičkovým 4K obrazom a priamo ozvučeným zobrazovacím panelom podporujúcim štandard Dolby Atmos® Audio. Zvuk vychádza priamo z obrazovky a je o 10 % vernejší ako v prípade doteraz najpokročilejšieho rezonančného televízneho panelu s technológiou OLED. 360-stupňové zvukové pole ešte zvyšuje dramatickosť premietaného obrazu bez ohľadu na to, kde sedíte.

Zdroj: sk.hisense.com

Značky: