Hisense na CES predstavil nové ULED televízory a nové prírastky do radu ULED X na rok 2024.

Najnovší rad Hisense ULED X prináša zážitok z veľkej obrazovky a realistický obraz. Firma predstavila dva nové modely radu ULED X, konkrétne sú to modely 110UX a 98UX. Tieto zaujmú vysokým počtom regulovaných zón na úpravu podsvietenia. Model 98UX ich má 10 000 a model 110UX až 40 000.

Hisense na prezentácii počas výstave CES 2024
Hisense na prezentácii počas výstavy CES 2024

98UX: Nová definícia kvality obrazu

Rok 2023 znamenal pre Hisense veľký posun v kvalite mini-LED televízorov uvedením série Hisense ULED X. Táto prináša vysoký výkon v parametroch ako sú jas, priame ovládanie stmievania a zvuková výbava. Hisense na rok 2024 postupuje ďalej, a to práve s uvedenými dvoma novými prírastkami do radu ULED X.

Model 98UX prekonáva svojho predchodcu tým, že je väčší, jasnejší a rýchlejší. Môže sa pochváliť zvýšeným maximálnym jasom až na 5 000 nitov. To je takmer dvojnásobok oproti minuloročnému modelu. A ešte väčšou hĺbkou, detailmi a kontrastom vďaka viac ako 10 000 zónam lokálneho stmievania, ktoré spolu s 98-palcovou obrazovkou znamenajú výnimočnú kvalitu a vernosť obrazu. Zvýšená natívna obnovovacia frekvencia 144 Hz vyhovuje nielen pri sledovaní filmov a plynulých pohybov v nich, ale aj pri hrách. Vizuálne podanie dopĺňa pohlcujúci priestorový zvuk z viackanálového zvukového systému 4.2.2.

110UX: Nová éra zobrazovania

110UX predstavuje novú éru presnosti zobrazovania a tento televízor je vyrobený pre najnáročnejších používateľov. Má viac ako 40 000 zón podsvietenia na obrovskej 110-palcovej Mini-LED obrazovke a prakticky eliminuje nepríjemný „halo efekt“. Zvyšuje kontrast a dosahuje jas až 10 000 nitov. Séria 110UX zaujme vylepšením kontrastu a dynamického rozsahu, ktorý pokrýva až 95 % farebného rozsahu BT.2020. Bežne televízory dosahujú 80 % tejto hodnoty.

Operačný systém VIDAA pre televízory Hisense
Operačný systém VIDAA pre televízory Hisense

Vďaka materiálom použitým na paneli, dlhodobo odolným proti strate farebnosti, aj technológii QLED-Quantum Dot a novému čipu Hi-View Engine X s umelou inteligenciou, je televízor 110UX aktuálnou vlajkou. Sú tu inteligentné funkcie, ako sú AI kontrast a AI hĺbka. Čipová súprava tak rozpoznáva obsah scény a dynamicky sa prispôsobuje. Znamená to, že zvyšuje jas, hĺbku a vylepšuje obraz.

Okrem obrazu je tu aj aj pokročilý zvuk. Ide o 4.2.2-kanálový zvuk a funkcia Dolby Atmos FlexConnect zaistí pre 110UX kvalitný zvukový zážitok.

Ďalšie nové televízory Hisense ULED na rok 2024: série U6N, U7N, U8N

Aj v roku 2024 Hisense pokračuje v presadzovaní technológie Mini LED. V rade ULED TV 2024 má ústredné postavenie QLED-Mini LED, ktorá zvyšuje maximálnu úroveň jasu na 3 000 nitov. S veľkosťami obrazoviek od 55 do 85 palcov má každý možnosť kúpiť si vhodný televízor, ktorý sa hodí do jeho domácnosti. Milovníci domácej zábavy si budú môcť vychutnať zábavu prostredníctvom streamovacích platforiem, živého vysielania a ďalších možností. Vďaka novým vylepšeniam ponúkajú tieto displeje výnimočný jas a kontrast. Technológie Dolby Vision, IMAX Enhanced a FilmMaker Mode zaručujú pohlcujúci zážitok zo sledovania a poskytujú spektrum farieb a detailov, ktoré sa takmer vyrovná zážitkom z kina.

Hisense Laser TV
Hisense Laser TV

Vďaka funkciám, ako je natívna obnovovacia frekvencia až 144 Hz, nová funkcia Game Bar, nízke vstupné oneskorenie/ALLM, kompatibilita s G-Sync, Dolby Gaming, Freesync Premium Pro, Game Mode Pro a ďalšie, si hráči užijú bezproblémovú synchronizáciu a rýchlu akciu bez oneskorenia. Nájdete tu aj funkcie ako Wi-Fi 6e a NEXTGEN TV (ATSC 3.0), ktoré eliminujú oneskorenie z titulu preťaženia Wi-Fi siete používaním iných zariadení v domácnosti. Výsledkom je plynulý a neprerušovaný zážitok zo sledovania.

Mozgom televízorov Hisense je čipová súprava Hi-View Engine PRO, ktorá je exkluzívne v radoch U7 a U8. Využíva umelú inteligenciu, strojové učenie a ďalšie inovatívne technológie. Vďaka technológiám Dynamic Tone Mapping Pro, Face Detection, AI HDR Enhancement a AI Detail Enhancement táto čipová súprava optimalizuje zobrazenie, vytvára realistické tóny pleti, vylepšuje detaily HDR a výrazne zlepšuje detaily obrazu.

100 U76N: Ohromujúca obrazovka, ohromujúce funkcie

Hisense 100U76N je ďalšia novinka, ktorá prináša novú úroveň zážitku z veľkej obrazovky a zároveň ponúka vysoký pomer ceny a kvality. Model U76N je druhým modelom značky Hisense so 100-palcovou obrazovkou a je reakciou na rastúci záujem o ultraveľké televízory. Minuloročný 100-palcový model Hisense U8K je jedným z najrýchlejšie predávaných modelov značky. Nový model 100U76N sa môže pochváliť množstvom funkcií vrátane technológie ULED, technológie QLED-Quantum Dot, rozlíšenia 4K UHD, obnovovacej frekvencie 144 Hz, režimu FilmMaker a IMAX Enhanced pre realistický obraz na veľkej obrazovke. Wi-Fi 6e zabezpečuje neprerušované streamovanie, zatiaľ čo operačný systém Google TV poskytuje široké možnosti obsahu.

Zdroj: CES, Hisense

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.