Hisense televízory vylepšujú obraz aj zvuk. Čerešničkou na torte sú ULED televízory s obnovovacou frekvenciou panela 144 Hz s vylepšeným podsvietením Mini-LED. A tiež s množstvom nových funkcií ako aj hraním hier.

Ľudia sa dnes zaujímajú hlavne o veľké televízory a Hisense ponúka aj modely s uhlopriečkou až 2,8 m. Hisense celkovo pridal na rozmere obrazovky a na výber je teraz viacero možností. Tento rok je v znamení športu a vrcholom je futbalový šampionát UEFA EURO 2024. Hisense parí medzi rozhodujúcich sponzorov. Futbalové zápasy bude možné na nových televízoroch sledovať aj na obrovských obrazovkách a s technológiami, ktoré fanúšikom zabezpečia ešte intenzívnejšie zážitky.

Čo je to Mini-LED?

Ide o podsvietenie obrazovky LCD, kde namiesto LED „žiaroviek“ veľkosti gombíka na košeli sú miniatúrne LED veľkosti len špendlíkovej hlavičky. Vďaka tomu ich môže byť oveľa viac a môžu byť tiež rozdelené do oveľa väčšieho počtu zón ovládaných celkom samostatne. Podsvietenie obrazovky je tak presnejšie s menším rozptylom svetla, t. j. ovplyvňovaním vedľajších bodov alebo zón. V praxi to znamená v obraze lepší kontrast, menej viditeľný „haló“ efekt a hlbšiu čiernu farbu.

HiSense ULED MiniLEDZdroj: Touchit.sk
HiSense ULED MiniLED

Novinky Hisense pre rok 2024

Mini-LED ULED TV

ULED UXN

Prémiový ULED televízor Hisense UXN ponúka to najlepšie, čo si v kategórii Mini-LED televízorov môžete predstaviť. Antireflexná obrazovka s kvantovými bodmi má v 110-palcovej verzii viac ako 40 000 nezávisle nastaviteľných zón podsvietenia s diódami Mini-LED X spomenutej veľkosti špendlíkovej hlavičky. Výsledkom je vysoký kontrast v obraze s presnými detailmi, sýta čierna a absencia spomenutého „haló“ efektu. Tento televízor má špičkový jas 10 000 nitov pre živý obraz s prirodzenými farbami a správne vykreslenou bielou a čiernou.

HiSense UXNZdroj: Touchit.sk
HiSense UXN

Centrom spracovania je nová čipová súprava Hi-View Engine X vybavená umelou inteligenciou, ktorá rozpozná každú snímku a každú scénu. S procesorom spolupracuje operačný systém VIDAA 7.6. Televízor využíva zvukovú technológiu CineStage X Surround so zabudovaným audiosystémom 4.1.2 s podporou Dolby Atmos. Zvuk je podobný ako to poznáte v modernom kine alebo zo štadióna. Herný režim 144 Hz Game Mode PRO s VRR a AMD Freesync Premium Pro zaručuje kvalitný herný zážitok bez oneskorenia a trhania obrazu. Nechýba ani podpora Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR 10+ Adaptive a ďalších štandardov HDR.

Televízor podporuje širokopásmový štandard WiFi 6e alebo certifikácie IMAX Enhanced a TÜV Rheinland, čo zaisťuje nízke množstvo škodlivého modrého svetla a ochranu očí. Vrcholom ponuky bude 110-palcová verzia 110UXN s cenou od 6 490 eur. K dispozícii sú aj lacnejšie verzie – 85UXN (85″) za cenu približne 3 990 eur a 65UXN (65″) za 2 490 eur.

ULED U8N

Hisense U8N má antireflexnú obrazovku s natívnou obnovovacou frekvenciou 144 Hz a technológiu Mini-LED PRO pre vysoký kontrast a hlbokú čiernu. Ponúka vynikajúci jas až 3000 nitov a hollywoodske vylepšenia ako IMAX Enhanced, Filmmaker Mode a Dolby Vision.

HiSense U8NQZdroj: Touchit.sk
HiSense U8NQ

Mozgom televízora je čipová súprava Hi-View Engine PRO s umelou inteligenciou, ktorá spolu s technológiou Total HDR Solution optimalizuje obraz. Televízor má zabudovaný audiosystém 2.1.2; navyše nová zvuková technológia Hi-Concerto spája televízor a pridaný soundbar pre priestorový zvuk, ktorý vás doslova obklopí a pohltí. Hráči môžu využiť 144 Hz Game Mode PRO s technológiou HSR a AMD Freesync Premium PRO pre plynulý obraz pri hrách bez oneskorenia a trhania. Diaľkový ovládač so solárnym článkom prispieva k maximálnemu pohodliu. V ponuke bude od veľkosti 140 cm (55″) cez 165 cm (65″) až po 191 cm (75″). Najväčší model 75U8N má odporúčanú cenu od 1990 eur.

ULED U7N

Toto je televízor cenovo strednej triedy, pričom však natívna obnovovacia frekvencia je 144 Hz. Aj tu je použitý procesor Hi-View Engine PRO s umelou inteligenciou, ktorá využíva strojové učenie a ďalšie moderné technológie. K dispozícii je režim 144 Hz Game Mode PRO, režim ALLM (automatický režim nízkej latencie) a technológia AMD Freesync Premium Pro. Zážitok z hrania je tak aj tu plynulý, bez chvenia a trhania obrazu a s minimálnym oneskorením vstupu. To je pre hráčov dôležité.

HiSense U7Zdroj: Touchit.sk
HiSense U7

Zabudovaný audiosystém typu 2.1 so subwooferom poskytuje priestorový zvuk a sýte basy. Nechýba ani podpora Dolby Vision IQ a Dolby Atmos a ďalších formátov HDR. Rovnako je tu aj režim Filmmaker Mode a certifikácia IMAX Enhanced. Televízor poháňa najnovšia verzia operačného systému VIDAA 7.6 s pokročilým hlasovým ovládaním napríklad aj v češtine. Do tohto modelu firma vkladá najväčšie očakávania. Rozmery obrazovky siahajú od 140 cm (55″) cez 165 cm (65″) a 191 cm (75″) a dokonca až po 216 cm (85″) či impozantných 254 cm (100″). Odporúčaná cena bude začínať na 1049 eur.

QLED TV

QLED E7N PRO

Ak chcete skutočne obraz najvyššej kvality, potom je tu technológia OLED. Novinkou v tejto oblasti je Hisense E7N PRO –herný QLED televízor s obrazovkou so 144 Hz natívnou obnovovacou frekvenciou, kvantovými bodmi Quantum Dot Color a plošným podsvietením FALD s lokálnym stmievaním. Obraz spracováva procesor Hi-View Engine s umelou inteligenciou a dopočtom zdroja na rozlíšenie 4K. Vďaka režimu 144 Hz Game Mode PRO (VRR), rozhraniu HDMI 2.1 a MEMC s nízkou latenciou sa budú na tomto televízore dať plynulo hrať aj skutočne náročné hry.

HiSense E7NQZdroj: Touchit.sk
HiSense E7NQ

K dispozícii je technológia AMD FreeSync Premium, ako aj nový Game Bar na jednoduchšie ovládanie a nastavovanie hry. Technológia Total HDR Solution Adaptive zabezpečuje vysoké detaily so všetkými možnými štandardmi HDR vrátane Dolby Vision IQ. Zabudovaný audiosystém 2.1 so subwooferom ponúka kvalitný zvuk, ktorý vás vtiahne do deja. Ak k tomu pridáte režim Filmmaker Mode a certifikát Low Blue Light od TÜV Rheinland, viete, že ochrana vašich očí je zaistená.  

Rad E7N PRO bude k dispozícii v uhlopriečkach 140 cm (55″), 165 cm (65″), 191 cm (75″), 216 cm (85″) a 254 cm (100″). Odporúčaná cena za najväčší model 100E7N PRO by mala byť 3199 eur.

Zdroje: sk.hisense.com, global.hisense.com 

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.