Už ste hlasovali v ankete Mobil roka 2021? Zahlasujte za svojho favorita a vyhrajte niektorú z hodnotných cien. Dnes si predstavíme kategóriu Špičkový mobil.

Mobil roka je tu s nami už 15. rok a každoročne sú v tejto ankete vyberaní len tí najlepší z najlepších. Aby ste si vedeli lepšie vybrať svojho favorita, postupne vám predstavíme všetky nominované zariadenia a jednotlivé kategórie v rámci ankety Mobil roka 2021 powered by O2.

HLASOVAŤ MÔŽETE TU!

Ocenenie špičkový mobil roka za minulý rok získal Apple iPhone 12 Pro Max. O tom, kto vyhrá tento rok, rozhodnete vy, svojim hlasovaním. Vyberať môžete z kvalitných smartfónov rôznych výrobcov, medzi ktorými nechýba Xiaomi, OnePlus, Motorola, Huawei, Samsung, Sony ani Google. Aj MOBILY ROKA chráni ESET Mobile Security.

Pokiaľ sa zapojíte do hlasovania na stránke www.mobilroka.sk, môžete zároveň vyhrať skvelé ceny. Každým hlasom v ankete navyše za vás prispejeme sumou päť centov na dobrú vec. Hlasovať môžete do 3. marca 2022.

Mobil roka

Hlasovaním v ankete sa automaticky zaradíte do súťaže o perfektné smart hodinky značky Samsung a Garmin,  výborné smartfóny Motorola moto g200 5G, Huawei P50 Pro a Xiaomi Redmi Note 11. Vyhrať však môžete aj čističku vzduchu Roger od Stadler Form, robotický vysávač iRobot Roomba j7+ či ochranu proti vírusom od ESETu.

Mobil roka

Pozrite si nominované produkty Mobil roka 2021 powered by O2 v kategórii Špičkový Mobil:

Apple iPhone 13 Pro Max

Najväčší model série iPhone 13 ponúka výborný 6,7“ OLED displej s adaptívnou zobrazovacou frekvenciou, výkonný čipset A15 Bionic a oproti predchádzajúcej generácii priniesol aj štvoricu vylepšených 12 Mpix fotoaparátov, pričom nočný režim môžete využiť aj na teleobjektíve.

Spoľahnúť sa môžete na veľmi slušnú výdrž na jedno nabitie, dlhoročnú podporu systému zo strany výrobcu a nároční používatelia majú k dispozícii model s 1 TB úložiskom. Konštrukcii nechýba certifikácia IP68, pričom v hĺbke 1,5 metra dokáže telefón bez poškodenia prežiť aj šesť hodín.

Apple iPhone 13 Pro MaxZdroj: iPhone
Apple iPhone 13 Pro Max

Google Pixel 6 Pro 5G

Google Pixel 6 Pro dostal vlastný 5 nm čipset Tensor, ktorý má konkurovať čipom od Qualcommu či Applu. Sila procesora sa prejavuje najmä pri spracovaní fotografií. Fotoaparáty Google smartfónov už tradične patria medzi špičku a inak tomu nie je ani pri najnovšej vlajkovej lodi.

Na 6,7-palcovom AMOLED displeji, ktoré chráni odolné sklo Gorilla Glass Victus, je použité jemné QHD+ rozlíšenie. 5000 mAh batériu s rýchlym 30 W nabíjaním dobijete aj bezdrôtovo. Ak túžite po androide s dlhoročnou podporou softvéru, Pixel od Googlu je stávkou na istotu. Spoločnosť sľubuje, že Pixely série 6 budú dostávať päť rokov najnovších aktualizácií.

Google Pixel 6 Pro 5GZdroj: Google
Google Pixel 6 Pro 5G

Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro prináša všetko, na čo sme od top modelov tohto výrobcu zvyknutí. Krásny OLED displej, výkonný čipset od Qualcommu (aj keď bez podpory 5G), silnú batériu s rýchlym nabíjaním a kvalitné fotoaparáty. To všetko zabalené v elegantnom dizajne.

Všestranný fotoaparát využíva pokročilé technológie, ktoré zaistia výborné výsledky či už cez deň alebo za zhoršených svetelných podmienok. Lákadlom je periskopický teleobjektív so 64 Mpix snímačom, automatickým zaostrovaním, optickou stabilizáciou obrazu a až 3,5-násobným optickým priblížením.

Huawei P50 ProZdroj: Huawei
Huawei P50 Pro

Motorola Edge 20 Pro

Motorola Edge 20 Pro je najvybavenejším modelom tejto série. Ponúka 6,7-palcový OLED displej s Full HD+ rozlíšením, integrovanou čítačkou odtlačkov a 144 Hz obnovovacou frekvenciou. Dostatok výkonu na prácu aj zábavu zabezpečí čipset Snapdragon 870, ktorý dopĺňa 12 GB operačná pamäť RAM a 256 GB úložisko.

Kvalitný 108 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou dokáže nahrávať aj 8K videá a príjemným prekvapením je periskopický teleobjektív s OIS a 5-násobným optickým priblížením. Konštrukcii neublíži ani jemné ošplechnutie vodou.

Motorola Edge 20 ProZdroj: Motorola
Motorola Edge 20 Pro

OnePlus 9 Pro

Atraktívny model OnePlus 9 Pro zaujme kvalitnou fotovýbavou, ktorú zabezpečí 48 Mpix hlavný, 50 Mpix širokouhlý fotoaparát a 8 Mpix teleobjektív. Ako správnej vlajkovej lodi, ani tomuto smartfónu nechýba optická stabilizácia obrazu, stereo reproduktory či certifikácia vodeodolnosti IP68.

Čerešničkou na torte je rýchle nabíjanie 4500 mAh batérie. Warp Charge 65T poskytuje dokáže dodať energiu z 0 – 100 % za iba 29 minút. Nechýba ani 50 W bezdrôtové dobíjanie.

OnePlus 9 ProZdroj: OnePlus
OnePlus 9 Pro

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Tretia generácia skladacieho smartfónu Samsung Galaxy Z Fold3 5G ponúka vynovenú konštrukciu s certifikáciou odolnosti proti vode IPX8 a novou technológiou vnútorného 7,6-palcového displeja, ktorá podporuje prácu s dotykovým perom S Pen. Novinkou je skrytie prednej kamery na hlavnom displeji.

Vylepšené funkcie v režime Flex umožňujú robiť na telefóne viac činností naraz, čo v kombinácii so stylusom robí z Galaxy Z Fold3 ideálny pracovný nástroj. Medzi kľúčové špecifikácie patrí Snapdragon 888, 12 GB operačná pamäť RAM, až 512 GB úložisko, trojica 12 Mpix fotoaparátov a 4400 mAh batéria.

Samsung Galaxy Z Fold3 5GZdroj: Samsung
Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Sony Xperia 1 III 5G

Sony Xperia 1 III stojí na samom vrchole portfólia a patrí medzi prémiové modely s funkciami, ktoré ocenia skôr fotografickí fanúšikovia. Svoju kreativitu môžete prejaviť pomocou trojice 12 Mpix snímačov (hlavný fotoaparát, širokouhlý objektív a teleobjektív). Už tradične je smartfón vybavený optickou stabilizáciou obrazu a optikou Zeiss.

Zaujímavosťou je variabilný teleobjektív s ohniskovou vzdialenosťou 70 mm až 105 mm. Top model sa pýši 6,5-palcovým 4K HDR OLED s rozlíšením 1644 x 3840 bodov, výkonným Snapdragonom 888, 12 GB RAM pamäťou, 256 GB úložiskom a 4500 mAh batériou.

Sony Xperia 1 III 5GZdroj: Sony
Sony Xperia 1 III 5G

Xiaomi Mi 11 Ultra 5G

Výborne vybavené Xiaomi Mi 11 Ultra zaujme na prvý pohľad výrazným ostrovčekom na zadnej strane, ktorý tvorí zostava fotoaparátov a malý displej. Slúži na zobrazovanie podstatných informácií, ako je dátum, čas a notifikácie. Konštrukcii s keramickou úpravou nechýba odolnosť voči vode a prachu s certifikáciou IP68.

Z fotoaparátov zaujme nielen hlavný 50 Mpix snímač veľkosti 1/1,12″, ale najmä 48 Mpix periskopický teleobjektív s optickou stabilizáciou obrazu a 5-násobným optickým priblížením, ktoré je možné rozšíriť až na 10-násobok v hybridnom a 120-násobok v digitálnom režime. Samozrejmosťou je výkonný čipset a kvalitný 6,8“ AMOLED displej s QHD+ rozlíšením.

Xiaomi Mi 11 Ultra 5GZdroj: Xiaomi
Xiaomi Mi 11 Ultra 5G

Pomoc najslabším

Hlasovať v ankete Mobil roka 2021 powered by O2 sa oplatí. Za každý hlas pošleme, rovnako ako minulý rok, peknému banskobystrickému projektu Neónka päť centov. Keď vás bude desaťtisíc, darujeme detským pacientom so závažnými ochoreniami elektroniku v hodnote 500 eur, ak dvadsaťtisíc, darujeme občianskemu združeniu Neónka v Banskej Bystrici veci v hodnote 1000 eur. Tak neváhajte do našej ankety zapojiť aj vašich známych a kamarátov.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk.

Mobil roka