Apple predstaví viacero noviniek z hardvérovej i softvérovej oblasti.

Na vývojárskej konferencii WWDC 2023, ktorá sa začína už v pondelok 5. júna, vraj Apple ohlási pár dôležitých aktualizácií týkajúcich sa hlasovej asistentky Siri. Informuje o nich portál TechRadar.com.

Odvoláva sa napríklad na tvrdenia redaktora agentúry Bloomberg a známeho znalca pomerov v Apple Marka Gurmana, podľa ktorého existuje možnosť, že fráza „Hej Siri“, ktorá slúži na aktiváciu asistentky, sa skráti na prosté „Siri“.

Gurman na možné zmeny v súvislosti so Siri upozorňoval už v novembri minulého roka, keď spomínal okrem iného hlbšiu integráciu tejto hlasovej asistentky do aplikácií tretích strán či lepšie chápanie kontextu.

Pre porovnanie, konkurenčný hlasový asistent Google vyžaduje príkaz na prebudenie v znení „Hej Google“. Ďalšej konkurencii v podobe hlasovej asistentky Amazon Alexa na spustenie stačí jednoducho príkaz „Alexa“.

Na WWDC 2023 by spoločnosť Apple mala predstaviť viacero noviniek z hardvérovej i softvérovej oblasti. Sú medzi nimi napríklad nové počítače Mac, vrátane doteraz najväčšieho 15-palcového MacBooku Air. Druhou hardvérovou novinkou by mala byť náhlavná súprava pre zmiešanú realitu, v médiách zatiaľ nazývaná reality Pro. Uvedené by mali byť aj nové verzie operačných systémov macOS, iOS, watchOS a iPadOS.

Zdroj: TechRadar.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.