Apple na WWDC chystá softvérové i hardvérové novinky.

Novinky z troch hlavných oblastí vraj predstaví spoločnosť Apple na svojej vývojárskej konferencii WWDC 2023, ktorá sa v dňoch 5. až 9. júna uskutoční v sídle firmy, areáli Apple Park v meste Cupertino.

Tvrdí to známy odborník na Apple, redaktor Mark Gurman z agentúry Bloomberg. Pravidelne prináša informácie zo zákulisia Apple, ktoré sa neraz ukážu ako pravdivé. Aktuálne tvrdenia zverejnil na svojom twitterovskom účte.

Prvou oblasťou sú počítače, v rámci ktorých Apple vraj predstaví hneď niekoľko nových Macov. Jedným z nich by mal byť 15-palcový MacBook Air, teda doposiaľ najväčší, aký vyšiel z dielní Apple. Poháňať ho bude starší čip M2, hoci sa hovorilo, že by v ňom mohol byť osadený aj nový M3. Pre problémy v dodávateľskom reťazci však v Apple od tohto kroku údajne upustili. Prvé Macy s M3 Apple podľa Gurmana predstaví ešte tohto roku, ale neskôr.

Vďaka svojej veľkosti by nový MacBook Air mohol mať väčšiu batériu a vďaka tomu lepšiu výdrž ako 13-palcový model. Ten má osemhodinovú výdrž batérie pri sledovaní videa a 15 hodín pri prehliadaní webu.

Spomínaný 15-palcový MacBook Air bude v základnej konfigurácii pravdepodobne vybavený 8 GB pamäte s možnosťou konfigurácie až do 24 GB. Úložisko bude zrejme začínať na 256 GB, pričom k dispozícii bude aj rozšírenie do veľkosti 2 TB.

Druhou oblasťou, v ktorej by Apple malo predstavovať novinky, sú operačné systémy, kde by spoločnosť mala uviesť nové verzie macOS, iOS, iPadOS a watchOS. Poslednou novinkou by mal byť headset pre zmiešanú/virtuálnu realitu, predbežne v médiách nazývaný Reality Pro.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.