Google chce zabrániť nehodám chodcov.

Prvé náznaky o tejto funkcii boli spozorované v kóde aplikácie už koncom roka 2020. Má upozorniť používateľov, aby pri chôdzi držali hlavu hore, čím sa zníži počet nehôd. Táto novinka sa teraz začala dostávať k prvým používateľom smartfónov Google Pixel s najnovšou aktualizáciou funkcie Digitálna rovnováha / Digital Wellbeing.

Funkcia sa od jej objavenia príliš nezmenila. Obrazovka nastavenia obsahuje rovnaký popis: „Sledujte svoj krok pomocou aplikácie Heads Up. Ak kráčate a počas toho používate telefón, nezabúdajte sledovať dianie okolo vás. Heads Up pritom nemá nahradiť ostražitosť. Kliknutím na tlačidlo „Ďalej“ v dolnej časti obrazovky sa spustí proces, po ktorom táto funkcia zobrazí pripomienku pri každom použití telefónu počas chôdze.

Podľa dostupných správ sa zdá, že nová funkcia Heads Up prichádza iba na smartfóny Google Pixel s najnovšou aktualizáciou aplikácie Digital Wellbeing. V súčasnosti nemáme od spoločnosti Google žiadne informácie týkajúce uvoľnenia aj pre ďalšie telefóny. Očakávame však, že v blízkej budúcnosti sa dostupnosť tejto funkcie výrazne rozšíri.

Nie je totiž príjemné, keď počas chôdze narazíte do stĺpu, alebo sa bližšie pozriete na to, ako kvalitne je vykopaná plynová prípojka. Takže hlavy hore.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Floom: Viete, čo sa nachádza pod vašimi nohami, na druhej strane planéty?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.