HMD získava veľmi dôležitú ochrannú známku v oblasti mobilnej fotografie.

Nokia v súčasnej dobe patrí pod spoločnosť HMD a tá rozhodne vie, ako vyvolať pri používateľoch mobilných zariadení poriadnu dávku nostalgie. V roku 2017 bola na svetlo sveta opäť privedená Nokia 3310, následne Nokia 8 Sirocco a Nokia 8110 4G.

Podľa informácií z európskeho úradu EUIPO, HMD (Nokia) opäť získava práva na používanie ochrannej známky PureView, čo by aj mohlo znamenať “prinavrátenie života” pre ďalšie legendárne telefóny, akými kedysi boli Nokia 808 PureView a Lumia 1020 so 41 Mpx fotoaparátom.

Nokia 808 PureView, Nokia 1020 a Samsung Galaxy K Zoom

Je pravdou, že pokiaľ neuvidíme predstavené zariadenie s technológiou PureView, stále tak pôjde iba o technické zaevidovanie ochrannej známky. Pred časom sa tak stalo aj so známkami Xpress-On a Asha, pričom doteraz stále neexistuje zariadenie s týmito funkciami, či možnosťami.

Ak by sa predsalen uviedlo zariadenie s technológiou PureView, môžeme očakávať zostavu fotoaparátov združenú v kruhu, čo naznačovali schémy už na začiatku tohto roka. Niektoré čínske zdroje uvádzajú, že takto by sa mohlo združiť až päť fotoaparátov. Tie by opäť vyvinula spoločnosť Zeiss.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Nokia 9 bude pravdepodobne najlepší fotomobil súčasnosti

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.