Fínska spoločnosť HMD Global, ktorá je aktuálnym producentom mobilných telefónov pod značkou Nokia, potvrdila informácie z konca minulého roka a oficiálne prichádza s modelom 3310 4G. 

Znovuzrodená legenda bola najväčším hitom minuloročného MWC v Barcelone. V našej recenzii ste sa mohli dozvedieť, že ide o skutočné low–end zariadenie, ktoré uzrelo svetlo sveta bez 3G či Wi–Fi modulu a u mnohých používateľov nájde svoje využitie skôr ako záložný telefón na rôzne akcie a festivaly. Kým v októbri HMD Global uviedol na trh inovovaný model s podporou 3G, teraz sa 3310–ka môže pýšiť už aj podporou LTE a Wi–Fi. Akých ďalších vylepšení sa Nokia 3310 4G dočkala?

Najzásadnejšou zmenou je práve podpora vysokorýchlostných 4G (LTE) sietí, pričom nechýba dokonca ani podpora hlasových hovorov realizovaných cez 4G, označovaných ako VoLTE. Užitočnou novinkou je zapracovanie Wi–Fi b/g/n modulu a nová 3310–ka po novom dokáže poslúžiť aj ako Wi–Fi hotspot. Zmena sa týka aj použitého operačného systému. Kým u predchodcu bol použitý Series 30+, Nokia 3310 4G prichádza na trh s YunOS (vlastná nadstavba Androidu od čínskej Alibaby). Aj z tohto dôvodu bude zo začiatku novinka dostupná výhradne pre čínsky trh. Pre európsky trh sa predpokladá použitie systému Android GO.

Vylepšenia sa dotkli aj hardvérovej časti zariadenia. Reč je konkrétne o dvojjadrovom procesore s taktom 1,5 GHz, ktorému sekunduje 256 MB operačnej pamäte RAM a 512 MB interného úložiska. To si používateľ môže rozšíriť až o 64 GB prostredníctvom microSDXC karty (predchodca podporoval iba microSDHC). Všetky ďalšie hardvérové špecifikácie, vrátane 2,4″ QVGA displeja s rozlíšením 240 × 320 pixelov, 2 Mpx fotoaparátu či 1 200 mAh batérie, ostali nezmenené. Novinka bude zo začiatku dostupná v modrom (Fresh Blue) a čiernom (Deep Black) farebnom prevedení. Do predaja ide zatiaľ single SIM verzia, ale výrobca pravdepodobne časom ponúkne aj dual SIM.

Nokia 3310 4G sa začne v Číne predávať už vo februári, pričom presná cena v tejto chvíli nie je známa. Predstavenie európskej verzie sa všeobecne očakáva na blížiacom sa MWC v Barcelone, ktoré sa tohto roku bude konať od 26. februára do 1. marca.

Zdroj: Tech Radar

 

Mohlo by vás zaujímať:

Recenzia Nokia 3310 (2017): Klasika v modernom prevedení

 

 

 

Značky: