Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznámila zahájenie predaja cenovo dostupného modelu Nokia G11.

Novinka spadajúca do obľúbeného modelového radu Nokia G sa môže pochváliť dlhou životnosťou a pôsobivou výdržou batérie na jedno nabitie. Teda všetkým, čím sa telefóny Nokia pred rokmi preslávili.

Nokia G11 poteší rovnako ako lepšie vybavený model Nokia G21 novým štíhlejším designom, ktorý skvele padne do ruky. Telo je vyrobené z odolného polykarbonátu a naďalej svojim vzhľadom ctí odkaz na severské korene značky. Novinka disponuje priestorným 6,5″ HD+ displejom s 90Hz obnovovacou frekvenciou a veľkorysou kapacitou batérie s veľkosťou 5050 mAh. Úctyhodná trojdenná výdrž batérie je ideálna pre tých, ktorý sa chcú naplno venovať všetkým svojim aktivitám bez toho, aby museli pravidelne sledovať percentuálny ukazovateľ stavu nabitia.

Nokia G11 je vybavená pokročilým 13MP snímačom s podporou nočného režimu, 2MP fotoaparátom pre makro a 2MP senzorom pre hĺbku ostrosti. O kvalitné selfie sa ďalej postará predný fotoaparát s rozlíšením 8 MP. Výbavu potom uzatvára nový Superúsporný režim, v ktorom používatelia nájdu možnosť si detailne postrážiť spotrebu energie v jednotlivých aplikáciách a rozpoznanie tváre, ktoré funguje taktiež s nasadeným rúškom alebo respirátorom.

Ako už je u telefónov Nokia zvykom, budúci majitelia novinky sa môžu tešiť na hlavné systémové aktualizácie behom dvoch rokov a pravidelné bezpečnostné aktualizácie po behom troch rokov. To je dvojnásobný počet bezpečnostných aktualizácií v porovnaní s konkurenciou v rovnakej cenovej kategórii.

Cena a dostupnosť

Nokia G11 mieri v týchto dňoch do predaja vo farebnom variante Charcoal v špecifikácii s 3GB RAM
a s 32GB úložiskom za odporúčanú cenu 155 EUR.

Značky: