Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Love it: 3denná výdrž batérie na jedno nabitie a nový režim pre jej optimalizáciu.
  • Trust it: Dva roky hlavných aktualizácií a tri roky pravidelných bezpečnostných záplat.
  • Keep it: Celkom nový design telefónov Nokia, ktorý udáva nový smer nie len pre rok 2022.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes predstavila dva nové telefóny spadajúce do obľúbeného modelového radu Nokia G – Nokia G21 a Nokia G11. V minulosti predstavené telefóny Nokia boli vždy preslávené svojou dlhou výdržou na jedno nabitie. Dnešná dvojica noviniek nie je výnimkou a to vďaka svojej pôsobivej trojdennej výdrži a novému Super úspornému režimu batérie.

Florian Seiche, CEO spoločnosti HMD Global, oznámil: „Snažíme sa neustále posúvať segment strednej triedy vpred a poskytovať zákazníkom cenovo dostupné, bezpečné a konkurencieschopné zariadenia nabité technológiami. Som rád, že môžem predstaviť dvoch nových zástupcov nášho modelového radu Nokia G, ktorými sú telefóny Nokia G21 a Nokia G11.

Obe novinky sú stelesnením odolnosti, dlhej životnosti a pôsobivej výdrže batérie na jedno nabitie. Teda všetkým, čím sa telefóny Nokia pred rokmi preslávili. Čistý Android a omnoho častejšie aktualizácie, než má konkurencia v tejto cenovej relácii, potvrdzujú náš prísľub predlžovať životnosť a dĺžku používania zariadení aj pre rok 2022.“

Pravidelné aktualizácie a pokročilé zabezpečenie

Dvojnásobný počet bezpečnostných aktualizácií v porovnaní s konkurenciou v rovnakej cenovej kategórii pomáha chrániť všetky dáta v telefóne. Rovnako ako v prípade predchádzajúcich modelov radu Nokia G sa môžu majitelia Nokia G21 a Nokia G11 tešiť na hlavné systémové aktualizácie počas dvoch rokov a pravidelné bezpečnostné aktualizácie počas troch rokov.

Nokia G11
Nokia G11

Novinkou je funkcia rozpoznania tváre aj s nasadeným rúškom a respirátorom. Vaše pohodlie pri odomykaní telefónu tak už nebude nikdy narušené a svoje dáta budete mať v úplnom bezpečí. Obe novinky sú taktiež pripravené na skorú aktualizáciu na Android 12.

Dlhá výdrž batérie na tri dni

Nokia G21 a Nokia G11 disponujú veľkorysou kapacitou batérie o veľkosti 5050 mAh s podporou rýchleho 18W nabíjania. Úctyhodná trojdenná výdrž batérie je ideálna pre tých, ktorí sa chcú venovať všetkým svojím aktivitám na plno bez toho, aby museli pravidelne sledovať percentuálny ukazovateľ stavu nabitia.

Zapnutím celkom nového Super úsporného režimu možno výdrž ešte dodatočne predĺžiť. Režim možno zapínať automaticky aj manuálne.

Rýchla odozva pre ešte plynulejšie používanie

Nokia G21 a Nokia G11 sú prvými telefónmi Nokia, ktoré ponúkajú 90Hz obnovovaciu frekvenciu displeja. Či už sa jedná o surfovanie na internete, prezeranie fotografií alebo hranie hier, všetko je ďaleko plynulejšie a prirodzenejšie. Oba telefóny sú ďalej vybavené veľkým displejom s uhlopriečkou 6,82 palcov a HD+ rozlíšením.

Dych berúce fotografie s Nokiou G21

Nokia G21 je vybavená novým pokročilým snímačom s vysokým 50MP rozlíšením, umelou inteligenciou, 2MP fotoaparátom pre makro a 2MP senzorom pre hĺbku ostrosti. O parádne selfie v každej situácií sa postará predný fotoaparát s rozlíšením 8 MP.

Hlavný fotoaparát spojuje 4 pixely do jedného. Výsledná snímka teda disponuje 12,5MP rozlíšením. Vďaka tomu fotografie vyniknú veľmi dobrou expozíciou aj pri zhoršených svetelných podmienkach. K dispozícii je ďalej režim pre zachytenie snímok v plnom 50MP rozlíšení alebo podarený nočný režim.

Nový design a vysoká odolnosť

Nokia G21 a Nokia G11 poteší novým štíhlejším designom, ktorý skvele padne do ruky. Telo je vyrobené z odolného polykarbonátu a naďalej svojím vzhľadom ctí odkaz na severské korene značky.

Značky: