Ale aj všetkých fanúšikov Barbie.

Spoločnosť HMD sa začína postupne presadzovať aj so smartfónmi vlastnej značky. Doteraz tento výrobca stál za telefónmi Nokia, avšak pred pár mesiacmi sa rozhodol vstúpiť na trh aj s vlastnou sériou pomerne zaujímavých smartfónov, ktoré ukazujú aj na legendárne modely Nokia Lumia alebo model Nokia N9. Pripomeňme si, že iba nedávno sa na trhu objavila aj nová generácia tlačidlového telefónu odkazujúca na legendárnu Nokiu 3210. Teraz je však potvrdené, že portfólio značky HMD sa koncom augusta rozrastie o ďalší neprehliadnuteľný telefón, ktorý sa bude tentokrát niesť v štýle Barbie a najružovejšej farby, akú si viete predstaviť. 

Blížiace sa uvedenie potvrdzuje aj čínska certifikačná agentúra TENAA s ďalšími obrázkami a novými detailmi. Nový Barbie telefón je vyrobený v spolupráci spoločností HMD a Mattel a nesie modelové označenie TA-1681. Telefón bude vybavený 1,77-palcovým TFT LCD vonkajším displejom s rozlíšením 128 × 160 pixelov a 2,8-palcovým hlavným displejom s rozlíšením 240 × 320 pixelov. 

To, že ide o základný telefón, zameraný na špecifickú cieľovú skupinu, prezrádza aj hlavný fotoaparát s rozlíšením 0,3 Mpx. Hoci doteraz nie sú známe žiadne detaily o operačnom systéme tohto zariadenia, tak sa predpokladá, že ho bude poháňať buď Series 30+ či KaiOS. S telefónom sa bude dať volať, posielať správy či fotiť a rovnako aj využívať galériu a prehrávať si videá. Nemala by však chýbať základná podpora vybraných aplikácií, ktoré sú k dispozícii aj pre smartfóny. 

Vo výbave sa bude ďalej nachádzať nešpecifikovaný 1 GHz čipset so 64 MB RAM a 128 MB internou pamäťou, ktorú je možné rozšíriť pomocou microSD karty. Barbie Phone ponúkne 4G/LTE pripojenie a Bluetooth. Batéria s kapacitou 1 450 mAh na dnešné pomery nijako neohúri, ale na jedno nabitie určite ponúkne viacdennú výdrž. Rozmery telefónu s tematikou Barbie sú 108 × 55 × 18,9 mm a hmotnosť 123 gramov.

Predpokladá sa, že ako predloha pre ružový Barbie Phone poslúžil model Nokia 2660 Flip, čo zároveň naznačuje, že tento telefón bude v čase uvedenia na trh stáť približne 79 eur. Predstavenie Barbie telefónu od HMD by malo na základe dostupných informácií prebehnúť 28. augusta. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.