Smartfón dostane kvalitnú fotovýbavu.

Spoločnosť HMD sa snaží z odkazu značky Nokia vyťažiť maximum. Iba nedávno predstavila pokračovanie legendárneho tlačidlového telefónu Nokia 3210, a už teraz intenzívne pracuje na telefónoch nesúcich odkaz legendárnej série Lumia. Prvé zmienky o smartfóne HMD Skyline sa začali objavovať koncom mája, pričom v nadväznosti na prvú generáciu sa zakrátko objavili aj informácie o jej pokračovaní. Dokonca sa hovorí, že označenie Skyline bude reprezentovať celá séria smartfónov.

HMD Nighthawk

Pripomeňme si, že prvé smartfóny pod označením Lumia sa na trhu objavili už v roku 2011, pričom tie sa vyznačovali charakteristickým hranatým dizajnom, ale aj výbornými fotoaparátmi so xenónovými bleskami. V tomto duchu sa má údajne niesť aj druhá generácia telefónov HMD Skyline. Pokým napríklad model HMD Nighthawk, vychádzajúci z modelu Lumia 920, bude mať tenšie rámiky, tak model Skyline G2 vychádzajúci z modelu Lumia 1020 bude mať hrubšiu spodnú aj vrchnú hranu. Práve druhá generácia Skyline tak ešte viac svojim dizajnom nadviaže na legendárne telefóny Nokia Lumia, ktoré patria k dizajnovo najvýraznejším v celej histórii.

HMD Skyline G2Zdroj: Winfuture
HMD Skyline G2

Na rozdiel od prvej generácie bude tento model určený pre fotografov, a to vďaka svojmu výkonnému kamerovému systému. Uniknutý obrázok zobrazuje smartfón s výrazným kruhovým ostrovčekom s tromi fotoaparátmi a bleskom. Hoci s obrázkom neunikli žiadne technické parametre, tak predchádzajúci únik tvrdil, že zostava fotoaparátov bude zložená napríklad aj z 200 Mpx hlavného fotoaparátu, 12 Mpx fotoaparátu s teleobjektívom a 8 Mpx ultrawide fotoaparátu.

Po dizajnovej stránke bude HMD Skyline G2 veľmi podobný spomínanej Nokii Lumia 1020. Najvýraznejším dizajnovým prvkom budú aj tentokrát ostré hrany a hrubé rámiky po celom obvode displeja.

Zdroj: WinFuture

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.