Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hodinky patria medzi najzaujímavejšie a najpútavejšie módne doplnky. Ženy aj muži bažia po najnovších štýlových kúskoch, ktoré budú navyše dostatočne spoľahlivé. Ktoré značky na trhu zaujali svojou technológiou, dizajnom a presnosťou?

Japonská elegancia dostupná všetkým

Mimoriadne žiadaným kúskom sú hodinky Citizen. Korene tejto značky siahajú až do roku 1924. Práve vtedy uviedol svoj prvý kúsok na trh predchodca súčasnej spoločnosti Shoosha Watch Research Watch Institute. Samotný názov maximálne splnil to, čo pôvodne mal. Ako plánoval vtedajší primátor Tokia, hlavného mesta štátu, odkiaľ pochádzajú, Citizen hodinky mali byť dostupné všetkým.

Zdroj: Bradley Said / Shutterstock

Na konzervatívne Japonsko išlo o značku, ktorá búrala všetky mýty. Napríklad aj prvým nárazuvzdorným modelom (1956) či vodoodolnými hodinkami (1959). Dnes ide o celosvetovo uznávaný doplnok, ktorý nikdy nezaspal na vavrínoch. Môžu za to aj neustále inovácie a zdokonaľované technológie. Spoločnosť nezabúda ani na dámy, veď perleťové ciferníky, brúsené zirkóny či keramika ozdobia každú ženu. 

Cit a pedantnosť bez strachu z technológií

Rovnocenným konkurentom Citizen je aj ďalšia japonská značka Seiko. Moderné Seiko hodinky ponúkajú zákazníkom široké spektrum tých najkvalitnejších možností. V sortimente sa nájdu tie od štýlových elegantných až po pretekárske. Vybrať si môžete z titánových, oceľových či keramických modelov.

Japonská pedantnosť v spracovaní sa skĺbila s citom pre praktickosť a odvahou siahnuť aj po tých najmodernejších technológiách. Správny čas je zabezpečený zabudovaním GPS čipu do cestovateľských kúskov, ktoré nadväzujú spojenia s minimálne štyrmi satelitmi nad Zemou. Dámy aj pánov so vzťahom k ekológii poteší solárne napájanie náramkových hodiniek, ktoré si spoločnosť osvojila už v roku 1977.

Pri šperkoch neriskujte

K hodinkám vždy patrili aj kvalitné šperky. Na nich ľudia nemilujú len ich vzhľad, na mnohé z nich sa viaže aj určitá spomienka alebo príbeh. Podľa toho, aký druh hodiniek preferujete, môže o vašej povahe či celkovej osobnosti povedať veľmi veľa. V našich životoch každopádne hrajú významnú rolu. Preto by sme sa o ne mali dostatočne starať, čo sa viaže najmä na ich správne skladovanie. A práve tu zohráva dôležitú rolu vhodná šperkovnica.

Zdroj: AV_photo / Shuttestock

Šperkovnice musia spĺňať viacero funkcií. Môžu byť skvelým dizajnovým doplnkom interiéru, no sú naozaj vhodným miestom práve pre vaše šperky? Pozor si dávajte najmä pri náhrdelníkoch a iných šperkoch, ktoré by sa pri zlom výbere mohli zamotať. Šperkovnice slúžia aj ako ochrana pred stratou, môžu sa tiež stať efektívnym organizérom. Skvelou voľbou je ich vybavenie mäkkým čalúneným vankúšikom, ktorý eliminuje riziko korózie a oxidácie. Elegantné prevedenia šperkovnice na náramkové hodinky a iné ozdobné doplnky sa hodia aj ako vkusný a elegantný darček.

Značky: