Google predstavil novinky, ktoré čoskoro zabuduje do platformy Android Wear.

Problémom inteligentných hodiniek je, že väčšina z nich ukazuje čas iba v prípade, že zariadenie sa prepne do aktívneho režimu. Ten je možné zapnúť stlačením tlačidla na hodinkách, prípadne výrazným pohybom ruky. Používatelia však chcú vidieť aktuálny čas hneď a nie čakať sekundu – dve, až sa displej aktivuje.

Google si to uvedomuje a na konferencii I/O 2015 predstavil novinku, vďaka ktorej budú hodinky Android Wear neustále zobrazovať čas. Podobným spôsobom môžu byť stále zapnuté aj aplikácie – displej však bude fungovať v špeciálnom režime s nízkou spotrebou, takže by to nemalo ovplyvniť výdrž batérie. Obrazovka bude čiernobiela.

Stručná história platformy Android Wear a hlavné novinky, ktoré Google predstavil

Stručná história platformy Android Wear a hlavné novinky, ktoré Google predstavil

Ďalšou novinkou bude podpora gest. Používatelia môžu vďaka tomu prepínať medzi jednotlivými stránkami aplikácie aj bez dotyku. Stačí rukou spraviť konkrétne gesto.

Dodajme, že pre nositeľnú platformu je dnes prispôsobených 4000 aplikácií. Čoskoro pribudnú ďalšie – Shazam rozpozná prehrávanú pesničku, pomocou Uberu si môžete privolať auto a Foursquare poskytne základné informácie o reštauráciach.

Základné črty novej verzie systému Android Wear

Základné črty novej verzie systému Android Wear

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit