Séria smartfónov HONOR 200 prináša vylepšenie v portrétnej fotografii. Portréty realizuje s použitím umelej inteligencie a používa poznatky zo špecializovaného štúdia Harcourt.

HONOR 200 Pro bude v Európe k dispozícii prvýkrát, predpredaj so zaujímavými benefitmi sa práve začína aj na Slovensku a potrvá do konca mesiaca. HONOR tiež oznámil spoluprácu s renomovaným fotografom Rankinom.

Biela farba HONOR 200 PROZdroj: Touchit.sk
Biela farba HONOR 200 PRO

HONOR predstavil sériu HONOR 200 na slávnej pretekárskej dráhe Hipódromo de París-Longchamp v Paríži. Na podujatí, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 800 zástupcov médií a partnerov z celej Európy, HONOR potvrdil, že séria HONOR 200 bude v Európe dostupná takmer okamžite, pričom predpredaj sa začne 12. 6. 2024. HONOR 200 a HONOR 200 Pro vstupujú taktiež na slovenský trh s sú už dostupné v predpredaji.

Hlavnou témou predstavenia boli detaily spolupráce s legendárnym parížskym portrétnym fotografickým štúdiom, ktorú nedávno na prezentácii počas výstavy VIVATECH v Paríži odhalil generálny riaditeľ HONORu, George Zhao. Produktový tím HONOR úzko spolupracoval s odborníkmi z Harcourt Photo Studio na analýze tisícov obrázkov a spoločne vyvinuli technológiu HONOR AI Portrait Engine (HONOR AI Portrétový režim). Kombináciou odborných znalostí a umeleckých zručností štúdia Harcourt s možnosťami umelej inteligencie platformy HONOR je HONOR 200 Pro schopný dokonale využiť svetlo a tieň na vytvorenie portrétu ako od profesionálneho fotografa.

Náš portrét vytvorený priamo v štúdiu Harcourt v Paríži s telefónom HONOR 200 PROZdroj: Touchit.sk
Náš portrét vytvorený priamo v štúdiu Harcourt v Paríži s telefónom HONOR 200 PRO

Medzi ďalšie inovácie patrí spolupráca s renomovaným portrétnym fotografom Rankinom, ktorý je známy ikonickými snímkami celebrít ako Alžbeta II., David Bowie a Kate Moss.

My sme si možnosti tohto telefónu vyskúšali priamo v štúdiu Harcourt a získali sme našu portrétnu fotografiu.

Štúdiová portrétna fotografia Harcourt a smartfóny

Najdôležitejšími nástrojmi pri portrétnej fotografii sú svetlo a tieň. HONOR 200 Pro, uvedený na trh spolu s telefónom HONOR 200 (strednou triedou), obsahuje hardvér a softvér s umelou inteligenciou, ktorý rozpoznáva aj tie najjemnejšie nuansy osvetlenia. Okrem toho má 50 MPx hlavný portrétny fotoaparát so superdynamickým snímačom H9000, ktorý umožní zachytiť pôsobivé snímky s rovnováhou svetla a tieňa aj v náročných svetelných podmienkach. Vďaka podpore technológie 4 v 1 s ekvivalentom pixelov s priemerom 2,4 μm môžete zachytiť zložité detaily na obrázkoch aj pri slabom osvetlení. Okrem toho je HONOR 200 Pro vybavený 50 MPx portrétnym teleobjektívom a prispôsobeným teleobjektívom od spoločnosti Sony.

Takto sme fotili portréty priamo v štúdiu Harcourt v Paríži
Takto sme fotili portréty priamo v štúdiu Harcourt v Paríži

HONOR 200 Pro posúva fotografovanie portrétov na ďalšiu úroveň s výkonným nástrojom HONOR AI Portrétny režim poháňaný umelou inteligenciou. Štúdio Harcourt v Paríži pracovalo na portrétoch viacerých legiend ako je Karl Lageferd, Roger Federer, Charles de Gaulle až po jordánsku kráľovnú Raniju, a stalo sa tak synonymom nadčasového portrétu.

Realizovaný portrét s telefónom HONOR 200 Pro
Realizovaný portrét s telefónom HONOR 200 Pro

HONOR AI Portrétny režim vystihuje zručnosti štúdia Harcourt, rozumie estetickému fungovaniu svetla a tieňa a umožňuje vám ľahko zachytiť veľmi dobre vyzerajúce portréty.

Na vytvorení portrétnych fotiek sa podieľalo viac ako 20 fotografických expertov zo štúdií Harcourt a HONOR a pracovali na tom celý rok. Tím analyzoval viac ako 1000 scén a milióny súborov údajov, aby zabezpečil, že klasický štýl typický pre štúdio Harcourt bude možné zachytiť na fotografiách zo smartfónov. Okrem toho je 50 MPx trojitý portrétny fotoaparát vybavený vylepšeným algoritmom domény HONOR RAW vytvárajúci vyvážené portréty, ktoré spracovávajú expozíciu vo svetlých oblastiach a zároveň zachovávajú detaily aj v tmavších svetelných podmienkach.

Dobre čitateľný displej šetrný k vašim očiam

HONOR 200 Pro ponúka pulznú moduláciu 3840 Hz, čo potvrdzujú certifikácie TÜV Rheinland Flicker Free Display a TÜV Rheinland Full Care Display. HONOR 200 Pro je tiež vybavený technológiou Prirodzených tónov 2.0, ktorá optimalizuje gradient farebnej teploty displeja na základe okolitého svetla a režim cirkadiánnej noci s pomocou AI, ktorý udržuje vaše oči v pohodlí aj pri dlhšom používaní. Využíva pritom umelú inteligenciu na inteligentné nastavenie teploty farieb obrazovky na reguláciu modrého svetla. V noci sa prepne na nastavenie, ktoré podporuje produkciu melatonínu na zlepšenie kvality spánku. HONOR 200 Pro navyše podporuje adaptívne stmievanie, ktoré upravuje jas obrazovky na základe vonkajšieho svetla a použitých aplikácií. Zaisťuje tak pohodlnejší zážitok zo sledovania. Displej je mierne zakrivený na všetkých štyroch stranách a jeho špičkový jas je až 4000 nitov. HONOR 200 Pro tak ponúka vynikajúcu viditeľnosť obrazu aj v tých najnáročnejších podmienkach, ako je priame slnečné svetlo.

HONOR 200 PROZdroj: Touchit.sk
HONOR 200 PRO

Vylepšený výkon hardvéru

HONOR 200 Pro je vybavený kremíkovo-uhlíkovou batériou s kapacitou 5200 mAh, ktorá umožňuje až 61 hodín nepretržitého streamovania hudby na jedno nabitie. HONOR 200 Pro má tiež funkcie rýchleho nabíjania. S rýchlym 100 W adaptérom HONOR SuperCharge a bezdrôtovým 66 W adaptérom HONOR SuperCharge je možné zariadenie úplne nabiť už za 41 minút. HONOR 200 Pro tiež poskytuje 12 GB pamäte a veľkú 512 GB úložnú jednotku.

Zdroj: Touchit.sk
Tenké telo HONOR 200 PRO

HONOR 200 Pro je vybavený procesorom Snapdragon 8s Gen 3 a dosahuje frekvenciu až 3 GHz. S operačným systémom MagicOS 8.0 ponúka HONOR 200 Pro zážitok obohatený o rad inteligentných funkcií s umelou inteligenciou. Systém MagicOS 8.0 v HONOR 200 Pro tiež ponúka funkcie ako Magic Portal, Magic Capsule a Magic Ring, ktoré zefektívňujú používanie.

Softvérová podpora predstavuje 3 roky veľkých aktualizácií a 4 roky bezpečnostných updatov.

Farby, ceny, dostupnosť

HONOR 200 Pro definuje elegantný dizajn inšpirovaný prírodou, čo potvrdzujú aj farebné varianty. K dispozícií bude na Slovensku v dvoch farbách – Moonlight White a Black, zatiaľ čo HONOR 200 bude dostupný vo farbách Emerald Green a Black. Sériu HONOR 200 je  možné zakúpiť v predpredaji od 12. júna na eshope honorslovensko.sk a v priebehu júna bude aj v ponuke slovenských mobilných operátorov.

Biela farba HONOR 200 PROZdroj: Touchit.sk
Biela farba HONOR 200 PRO

Pri príležitosti predpredaja sú v termíne od 12.  do 30. júna pri kúpe HONOR 200 Pro a HONOR 200 k dispozícii zaujímavé benefity:

  • Okamžitá zľava 100 eur, čiže namiesto bežnej ceny 799 eur za HONOR 200 Pro bude v tomto období cena 699 eur, HONOR 200 bude stáť namiesto bežných 599 eur iba 499 eur.
  • Smart hodinky HONOR Choice Watch ako darček
  • SuperCharge Power Adapter 100 W ako darček
  • Ochranné púzdra zdarma – IMD protective case Black/White k HONOR 200 Pro a TPU protective case Black/Green k HONOR 200.

Súčasťou HONOR 200 série je aj HONOR 200 Lite, ktorý na slovenský trh vstúpil už 1. júna 2024 za odporúčanú cenu 329 eur. K dispozícii je v dvoch farbách: Cyan Lake Green a Midnight Black. Na oficiálnom eshope www.honorslovensko.sk je dodávaný s darčekom v podobe adaptéra HONOR SuperCharge 66 W. K dispozícii je tiež zľavový kupón v hodnote 50 eur, finálna cena je teda 279 eur. HONOR 200 Lite ponúkajú aj slovenskí operátori, konkrétne O2 a Orange v priebehu júna.

Zdroje: vlastné., HONOR

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.