Honor včera v Číne oficiálne predstavil dvojicu noviniek, ktoré si majú získať svojich priaznivcov najmä vďaka výbornému pomeru ceny k výkonu. Zaujmú určite aj čistým bezrámikovým dizajnom a tradične efektným zadným krytom.

Atraktívny dizajn, viac ako solídne parametre a férovo nastavená cenovka. Týmito slovami by sa dali veľmi stručne charakterizovať skúsenosti so smartfónmi značky Honor v posledných rokoch. Inak tomu podľa prvých oficiálnych informácií nebude ani v prípade čerstvo predstavených modelov Honor 9X, respektíve 9X Pro.

Začneme spoločnými parametrami. Obe novinky sú vybavené 6,59″ LCD displejom s pomerom strán 19,5:9 a rozlíšením 2340 × 1080 pixelov. O pohon sa postará osemjadrový procesor Kirin 810 vyrobený 7 nm technológiou. Zhodné sú aj rozmery 163.1 × 77.2 × 8.8mm či 206g hmotnosť. O celodennú výdrž sa postará batéria s kapacitou 4000 mAh. Použitým operačným systémom ja Android vo verzii 9.0 Pie, presnejšie jeho nadstavba EMUI 9.1.1. Oceňujeme praktické umiestnenie snímaču odtlačkov prstov na bočnej strane i prítomnosť 3,5 mm jack konektora.

V čom je Pro model lepší? Rozdiely nájdeme napríklad v pamäťových parametroch. Kým model 9X bude vyrábaný v kombinácii 4 GB/ 6 GB RAM a 64 GB/ 128 GB internej pamäte, výkonnejší 9X Pro dostane do vienka až 8 GB RAM a 128/ 256 GB interné úložisko. Pokiaľ patríte medzi fanúšikov pamäťových kariet, budete môcť u oboch využiť podporu microSD do 512 GB kapacity. Pro verzia by sa navyše mala zahrievať aj pri náročnejších operáciách o čosi menej vďaka dodatočnému chladeniu tekutinou.

Pro verzia disponuje trojicou zadných kamier (48 Mpx + 8 Mpx širokouhlý + 2 Mpx), kým model 9X si vystačí s dvojicou kamier (48 Mpx + 2 Mpx). Prednú kameru so 16 Mpx rozlíšením majú oba modely rovnakú, pričom zaujme predovšetkým jej vysúvacia konštrukcia, ktorá eliminuje kozmetickú vadu v podobe výrezu v displeji.

Honor 9X bude dostupný v čiernom, modrom a červenom farebnom prevedení. Model 9X Pro si budete môcť zakúpiť v čiernej alebo fialovej farbe. Oba smartfóny budú mať prémiovo pôsobiaci viacvrstvový zadný kryt, vytvárajúci efektné odlesky. Novinky sa na domácom čínskom trhu dostanú do predaja na prelome júla a augusta. Ich prípadná dostupnosť u nás v tejto chvíli zatiaľ nie je známa. Ceny sa pohybujú v prepočte od 182€ za model 9X v pamäťovej verzii 4 GB RAM + 64 GB vnútornej pamäte, až po 312€ za model 9X Pro (8 GB + 256 GB).

Zdroje: Android Authority, GSM Arena

Zdroje obrázkov: Phone Arena, GSM Arena, Android Authority

 

Prečítajte si aj:

HONOR 20 je v predaji na Slovensku: Kúpite ho za menej peňazí, ako sa čakalo

 

 

 

 

Značky: