Skladací telefón HONOR Magic V2 bol predstavený v nemeckom Lipsku a boli sme pri tom.

Pre HONOR je Magic V2 revolučná skladačka, ktorá je rovnako hrubá ako napr. iPhone 15 Pro Max. Na stretnutí novinárov v úzkom kruhu sme hovorili s európskym riaditeľom tejto spoločnosti, Tony Ranom, a bolo to jasné. HONOR pôjde masívne smerom ku skladačkám, a to takým, ktoré sú pri používaní rovnaké, ako keby to boli bežné neskladacie telefóny. Nakoniec, dokázal to aj na tlačovej konferencii počas výstavy IFA 2023 v Berlíne.

HONOR Magic V2 a jeho nízka hrúbka
HONOR Magic V2 a jeho nízka hrúbka

Podľa Tonyho Rana musí mať používateľ v ruke telefón, ktorý nie je hrubý a určite nie je ťažký. Potom bude používať skladačku, lebo objaví jej čaro pri otvorení telefónu. Tým získa veľkosť uhlopriečky, ktorá odpovedá menšiemu tabletu.

Tony Ran z firmy HONOR zastupuje tohto výrobcu pre európsky trh
Tony Ran z firmy HONOR zastupuje tohto výrobcu pre európsky trh

Kľúčom k tomu je batéria, ktorá sa v prípade Magic V2 skladá z dvoch modulov, je mimoriadne tenká, a to pri kapacite 5000 mAh. Táto kapacita vydrží na celý deň náročného používania telefónu.

Pýtali sme sa na to, či túto batériu plánuje HONOR poskytnúť iným výrobcom telefónov, hlavne čo sa týka čínskych výrobcov. Dozvedeli sme sa, že to zatiaľ nie je témou dňa, vývoj batérie nebol jednoduchý a aktuálne z toho HONOR chce dlhšie ťažiť.

Výhodou na strane HONOR-u je to, že dnes je to úplne nezávislá čínska spoločnosť, ktorá plne využíva Google služby – na rozdiel od Huawei. HONOR navyše posilňuje celý ekosystém a budeme svedkami vzájomného prepojenia jednotlivých zariadení vrátane tabletov a notebookov.

HONOR Magic V2
HONOR Magic V2

Spojenie s prémiovou firmou Porsche Design v prípade modelu Magic V2 RSR je jasným ťahom na to, že pre HONOR je európsky trh veľmi dôležitý. Budeme tiež svedkami posilnenia značkových predajní tejto firmy v Európe.

HONOR Magic V2
HONOR Magic V2

Z hľadiska slovenského trhu je dôležité, že sa pre našu krajinu podarilo zaistiť finančný bonus pri predaji tohto telefónu. Z ohlásenej oficiálnej ceny 1999 eur si tak u nás môžete rovno odpočítať 300 eur a výsledná cena je tak 1699 eur. To je na takúto skladačku veľmi dobrá cena. Na iných trhoch dostanete k predaju tohto telefónu iný telefón značky HONOR, ale bonus 300 eur považujeme za veľmi šikovné riešenie.

Zdroje: vlastné, HONOR

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.