Honor predstavil svoj druhý skladateľný smartfón za rok 2022.

Honor Magic V prišiel na trh v januári 2022, jeho zlepšená verzia s názvom Magic Vs sa dostane do predaja koncom roka 2022 – minimálne v Číne. Práve pre tento trh totiž Honor oficiálne predstavil svoj druhý skladateľný smartfón za rok 2022.

Pozitívne je, a to treba zdôrazniť hneď v úvode článku, že Honor Magic Vs sa dostane aj do Európy. Portál Android Authority tvrdí, že sa tak stane v prvom kvartáli 2023 – uvidíme, či hneď v januári alebo si počkáme na veľtrh MWC 2023 v Barcelone.

Honor Magic Vs ponúka dizajn s dvoma obrazovkami. Jedna je vonkajšia, má uhlopriečku 6,45 palca a ide o OLED panel so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Vonkajší displej má pomer strán 21:9 čo zabezpečuje dobrý používateľský zážitok v zloženom stave. Vo vnútri telefónu je skrytá druhá 7,9-palcová OLED obrazovka s frekvenciou 90 Hz.

Honor Magic VsZdroj: Honor
Honor Magic Vs

Najľahší skladateľný smartfón na trhu

Honor Magic Vs poháňa procesor Snapdragon 8+ Gen 1 v kombinácii s 8/12 GB RAM a 256/512 GB úložiskom. Uvidíme, aké konfigurácie budú dostupné v Európe. Telefón má hrúbku iba 12,9 mm a hmotnosť 261 gramov, takže ide o aktuálne najľahší skladací telefón na (čínskom) trhu.

Výrobca sa chváli, že dosiahol nízku hmotnosť vďaka mimoriadne ľahkej konštrukcii pántu bez závitov a jednodielnej technológii, ktorá extrémne znížila počet komponentov použitých na jeden pánt z 92 na 4. To prispelo aj k vyššej odolnosti. Pánty sú vyrobené z materiálov, ktoré sa bežne používajú v leteckom priemysle a sú testované na viac ako 400 000 ohybov.

HONOR Magic Vs tiež ponúka trojitý systém fotoaparátov v konfigurácii 54 Mpx hlavný fotoaparát so svetelným snímačom Sony IMX800, 50 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 8 Mpx fotoaparát s 3-násobným optickým priblížením.

Telefón má 5000 mAh batériu a podporuje 66 W nabíjanie. Operačný systém je Android 12 s nadstavbou MagicOS 7.0. HONOR Magic Vs sa v Číne predáva za cenu (v prepočte) od 1000 eur. Na európske ceny a dostupnosť si musíme ešte pár týždňov počkať.

Honor Magic VsZdroj: Honor
Honor Magic Vs

Zdroj: Honor

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit