Honor je späť v plnej sile a Magic4 Pro je toho dôkazom.

Honor Magic4 Pro je telefón, ktorý môže byť atraktívny pre všetkých milovníkov produktového radu Huawei Mate. Podobnosť nezaprie a pre niekoho výhodou bude, že obsahuje Google služby. Zároveň je kompatibilný s Huawei notebookmi a technológiami rýchleho nabíjania od tejto firmy. Takže, ak ste čakali, až Huawei príde na trh s vlajkovou loďou s Google službami, už nečakajte. Honor Magic4 Pro je telefón pre vás a bude vám fungovať s vašim ekosystémom Huawei zariadení, ktoré už máte doma.

Samozrejme, prezentovať Magic4 Pro ako telefón, ktorý je vhodný iba pre fanúšikov značky Huawei, je trošku neférové. Tento telefón totiž v sebe kombinuje špičkový hardvér a technológie, vďaka ktorým sa môže plnohodnotne postaviť vedľa ostatných tohtoročných vlajkových lodí. Len teda, chvíľu si asi budete zvykať na to, že Honor už skutočne hrá prvú ligu a nie je to iba chudobnejší súrodenec Huawei, ako tomu bolo v minulosti.

Honor Magic4 ProZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
Honor Magic4 Pro a Huawei Mate 40 Pro

Obsahuje špičkové technológie

Vlajková loď od Honoru je technologicky výborne vybavená. Má LTPO OLED displej s obnovovacou frekvenciou na úrovni 1 Hz až 120 Hz, 100 W káblové a dokonca aj 100 W bezdrôtové nabíjanie. Súčasťou základného balenia je 100 W káblová nabíjačka. Tá nabije telefón na 60 % v priebehu 15 minút. Kompletné nabitie trvá cca polhodinu. Batéria má kapacitu 4600 mAh. Výdrž batérie hodnotím ako priemernú.

Spomenutá obnovovacia frekvencia na úrovni 1 Hz až 120 Hz patrí v segmente Android smartfónov medzi vzácne vlastnosti. Rovnako aj 1920 Hz pulzne šírková modulácia obrazovky. Displej podporuje HDR10+ a ponúka výbornú kvalitu.

Honor Magic4 ProZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
Honor Magic4 Pro

Dobrá optimalizácia výkonu

Zaujímavou technológiou vo výbave telefónu je režim súkromného hovoru, ktorý optimalizuje smerovanie zvuku tak, aby ste ho počuli iba vy a nie vaše okolie. Treba sa s touto technológiou pohrať, aby ste zistili, či jej prídete na chuť alebo nie. Stereo reprodukcia zvuku je špičková.

Telefón poháňa prémiový procesor Snapdragon 8 Gen 1. Testoval som ho v konfigurácii 8 / 256 a chválim celkovú optimalizáciu. Pre porovnanie, konkurenčné POCO F4 GT síce získalo viac bodov v testoch výkonu, avšak vlajková loď od Honoru lepšie zvládala zahrievanie a prípadné prehrievanie. Používateľský zážitok hodnotím ako špičkový a hodný ceny telefónu.

Honor Magic4 ProZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
Honor Magic4 Pro

Fotoaparát zaujme dizajnom aj kvalitou fotiek

Magic4 Pro zaujme dizajnom zadného fotoaparátu. Ten vyzerá ako jedno veľké oko, ktoré v sebe skrýva celkovo 4 senzory – hlavný, ultraširokouhlý, teleobjektív a ToF senzor. Telefón fotí špičkovo v dobrých svetelných podmienkach, avšak nezachováva uniformitu farieb pri prechode z hlavného na ultraširokouhlý fotoaparát. Škoda, že hlavný fotoaparát nemá optickú stabilizáciu, čo môže byť obmedzujúce najmä pri fotení večer a v noci. Postrehol som to v praxi, niektoré večerné fotky boli mierne rozmazané.

Optický zoom dosahuje 3,5×, k dispozícii je až 10× bezstratový a 100× digitálny zoom. Do 10-násobného priblíženia ponúka telefón výborné fotky a dá sa s nim v tomto smere naozaj vyhrať. Pozrite si galériu fotiek, ktoré som pomocou neho zhotovil. Škoda len, že Magic4 Pro sa niekedy prepína z teleobjektívu na hlavný fotoaparát aj v situáciách, kedy by mohol ešte ostať na 3,5× senzore.

Honor Magic4 ProZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
Honor Magic4 Pro

Filmové funkcie od IMAXu

Vlajková loď od Honoru má nadštandardnú výbavu video funkcií. Umožňuje záznam videa v rozlíšení až 4K pri 24 fps (filmový režim), 30 a 60 fps. K dispozícii je podpora pre 4K HDR a tiež aj pre LOG formát. Poteší viacero filmových filtrov priamo od IMAXu, ktoré dávajú videám špecifický nádych. Kvalita videa je výborná, avšak je škoda, že sa zriedkavo môže objaviť náhodné trhnutie obrazu. Stávalo sa mi to najmä pri začiatku záznamu. Snáď to odstráni softvérová aktualizácia.

Magic4 Pro využíva operačný systém Android 12 s nadstavbou Magic UI 6. Ak ste doteraz používali Huawei telefóny, táto nadstavba vám bude veľmi dobre známa a budete sa cítiť ako doma. Treba si však vytvoriť nové Honor konto, nakoľko vaše existujúce Huawei konto nebude fungovať. V porovnaní s EMUI 12 od Huawei chýbajú niektoré extra funkcie na prepojenie, avšak dizajn používateľského rozhrania je do veľkej miery zachovaný.

Honor Magic4 ProZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
Honor Magic4 Pro

Recenzia je rozdelená do dvoch častí:

  1. Úvod, zhodnotenie dizajnu a hardvéru
  2. Galéria fotiek, verdikt a technické špecifikácie

1 2

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit