HONOR posúva inovácie technológií. HONOR Magic5 Lite po testovaní organizáciou DxOMark, získal 1. miesto za batériu. DxOMark ocenil HONOR Magic5 Lite vyzdvihol jeho výdrž a celkovú výkonnosť.

Súčasťou nového HONOR Magic5 je ľahká, pevná a kompaktná batéria, ktorá prešla štyrmi náročnými testami spoločnosti DxOMark s výborným výsledkom. Musela obstáť nielen v simulácii bežného používania, ale aj pri používaní v teréne. Nechýbal ani test kalibrovania a nabíjania. Výsledky potvrdili, že batéria HONOR Magic5 Lite vydrží viac ako 3 dni stredne náročného používania. Nepovšimnutou neostala ani  mimoriadna účinnosť pri nabíjaní. Vďaka tomu je HONOR Magic5 Lite ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú zariadenie s najdlhším maximálnym výkonom.

HONOR Magic5 Lite v laboratóriách DXOMARK
HONOR Magic5 Lite v laboratóriách DXOMARK

Pre maximálnu výdrž batérie bola vyvinutá pevná a ľahká hliníková zliatina pre dosky stredného rámu. Následne prešla desiatkami tisíc testov, vrátane testov ohýbania, pádu, pevnosti, nárazu a odolnosti proti namáhaniu. Hmotnosť stredových rámov sa tak znížila o 4 gramy a došlo k zúženiu až o 15 %. Vďaka tomu je mobilný telefón ľahší, pevnejší a kompaktnejší.

Batéria HONOR Magic5 Lite s vysokou energetickou hustotou je navyše o 3 % tenšia ako bežné batérie. Usporiadanie dosky plošných spojov s vysokou hustotou zvyšuje celkovú možnosť jeho využitia o 5 %. Súčasne sa usporiadanie batérie optimalizovalo tak, aby sa maximalizoval priestor a zmenšila hrúbka. Do malého a tenkého zariadenia sa tak podarilo zmestiť 5100 mAh veľkú batériu.

Odborníci spoločnosti HONOR sa tiež detailne venovali softvérovej oblasti a novým funkciám, medzi ktoré patrí inteligentné využívanie procesorov, riadenie na úrovni aplikačných procesov, inteligentný výber siete a riadenie spotreby energie. Vďaka tomu telefón šetrí výdrž batérie aj v čase, keď ho aktívne nepoužívate.

„Batéria telefónu HONOR Magic5 Lite si počas našich testov autonómie viedla pozoruhodne dobre a pri striedmom používaní vydržala 74 hodín.“ dodal k testovaniu Olivier Simon, zástupca technického riaditeľa a riaditeľ oddelenia batérií spoločnosti DxOMark.

HONOR Magic5 Lite bude oficiálne predstavený v rámci celej novej série Magic na MWC v Barcelone 27. februára. Budeme pritom.

Zdroje: www.hihonor.com/sk/

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.