Spoločnosť prekonáva samu seba.

Honor pred pár týždňami predstavil model Magic V2. Ide o najľahší a najtenší skladací smartfón spoločnosti s hmotnosťou iba 231 gramov. V zloženom stave má hrúbku len 9,9 mm, avšak bez časti s vystupujúcim objektívom. Za tak tenkú konštrukciu telefón vďačí aj novej generácii batérie Silicon-Carbon-Dual-Battery s priemernou hrúbkou iba 2,72 mm, pričom kapacita je nadpriemerných 5 000 mAh.

Hoci od predstavenia modelu Honor Magic V2 neubehol ani polrok, tak čoskoro ho o titul najtenšieho a najľahšieho zariadenia čoskoro oberie ďalší model značky Honor s označením Magic Vs2. Portál GSMArena informuje, že Honor práve  potvrdil, že model Magic Vs2 je ešte tenší a ľahší ako Magic V2. Zároveň dodáva, že tento skladací telefón bude oficiálne predstavený 12. októbra spolu s inteligentnými hodinkami Watch 4 Pro s Wear OS.

Honor Magic Vs2 a Honor Watch 4 ProZdroj: GSMArena
Honor Magic Vs2 a Honor Watch 4 Pro

Ako to však v prípade čínskych značiek býva, tak obidve zariadenia budú najskôr uvedené v Číne, pričom nie je známe, kedy sa dostanú na globálny trh. Leaker Digital Chat Station nakoniec dodáva, že Magic Vs2 bude lacnejšou verziou Magic V2.

To zároveň znamená, že okrem nižšej hmotnosti a rozmerom, tento telefón bude mať aj “o niečo horšie” parametre. Nie však príliš. Telefón bude vybavený čipovou sadou Snapdragon 8+ Gen 1, pričom Magic V2 má vo svojej výbave Snapdragon 8 Gen 2.

Honor Magic Vs2Zdroj: GSMArena
Honor Magic Vs2

Honor Magic Vs2 bude vybavený 50 Mpx hlavným, ultraširokouhlým a makro fotoaparátom. Hoci sa hovorí o displeji s 2K rozlíšením, tak nie je známa jeho veľkosť. Na verejnosť sa však dostala kapacita pamäte RAM, ktorá vraj bude až 16 GB, čo je skutočne veľmi dobrá hodnota. Telefón by malo byť možné nabíjať výkonom až 66 W, tak na boku zariadenia sa bude nachádzať čítačka odtlačkov prstov.

Cena modelu Magic Vs2 sa očakáva na úrovni 1000 dolárov (v prepočte).

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.