V posledných rokoch sa spopularizovali rôzne špeciálne edície smartfónov.

Medzi najznámejšie luxusné “moto” edície patrí Porsche design pre Huawei smartfóny. Zaostávať nechce ani ďalší čínsky zástupca Oppo, ktorý vydal svoju najnovšiu vlajkovú loď Oppo Find X v edícii Lamborghini. Do tretice je tu aj Xiaomi so svojim pripravovaným Mi Max 3. Pre tento model sa pripravuje Ferrari edícia.

Najnovšie tomuto trendu podľahla aj spoločnosť Honor. Tá svoju ponuku rozšíri o zariadenia, ktoré budú vznikať v spolupráci s výrobcom áut Rolls Royce. Prvým zariadením, ktoré vzíde z tejto spolupráce bude Honor Note 10 v edícii Rolls Royce. Predstavený bude 26. júla. Smartfón by sa mal predstaviť s 6,9-palcovým displejom a tenkými rámčekmi.

Klasická verzia smartfónu by mala využívať aj klasické materiály, pričom edícia Rolls Royce by mala byť pokrytá keramikou, ktorá má veľa predností. Hlavným farebným variantom by sa malo stať výrazne strieborné prevedenie s logom automobilky na zadnej strane smartfónu. Pokiaľ sa pozrieme na interné špecifikácie, tak by sme mali očakávať procesor Kirin 970, ktorý bude poháňať aj klasický Note 10. Prevedenie pamätí RAM a ROM by sa mohli dočkať navýšenia svojich kapacít na hodnoty 8 GB a 256 GB.

Pri pohľade na fotoaparáty bude v ponuke hlavný senzor s rozlíšením 24 Mpx s AI vylepšeniami (+ sekundárny 16 Mpx snímač). Rovnaký 24 Mpx snímač dostane aj predný fotoaparát. Priamo po vybalení z krabičky by sme mali očakávať Android 8.1 Oreo spolu s nadstavbou EMUI v očakávanej verzii Rolls Royce.

Honor Note 10 vo verzii Rolls Royce Edition sa má oficiálne predstaviť už tento mesiac spolu s klasickou verziou Note 10. Je v celku pravdepodobné, že luxusná verzia sa do predaja dostane neskôr s cenovkou približne 1300 eur.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Fototest: Porovnanie fotoaparátov smartfónov Honor 10 a Huawei P20

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.