Umelá inteligencia bude v smartfónoch HONOR ešte lepšie využiteľná vďaka MagicOS 9.0.

Spoločnosť HONOR patrí medzi priekopníkov umelej inteligencie v smartfónoch. V priebehu posledného roka tak tento výrobca predstavil model Magic6 Pro, ktorý sa vyznačuje funkciou MagicPortal. Nedávno spustil aj funkciu Circle to Search do svojich smartfónov a umelá inteligencia výrazne napomáha aj pri fotografovaní smartfónom a následnej úprave snímok. Teraz HONOR v Číne predstavil systém MagicOS 9.0, ktorý hranice umelej inteligencie v telefónoch posúva ešte ďalej.

MagicOS 9.0 je prvý personalizovaný operačný systém AI pre všetky používateľské scenáre. Integruje vlastný jazykový model MagicLM a funkcia YOYO Assistant bola inovovaná na výkonnejšieho AI Agenta. Cieľom nového jazykového modelu MagicLM je vytvárať transformačné zážitky s jazykovými, vizuálnymi, zvukovými aj multimodálnymi interakciami. MagicOS tak posúva svoj vývoj smerom k operačnému systému riadenému umelou inteligenciou.

V porovnaní s predchádzajúcim modelom so siedmimi miliardami parametrov na zariadení dosahuje tento model 80 % zníženie spotreby energie, 77 % zvýšenie rýchlosti načítania, 500 % zvýšenie rýchlosti výstupu slov a 1,8 GB zníženie spotreby ROM spolu s 1,6 GB RAM. Cloudové modely budú podporovať rôzne produkty z portfólia HONOR.

Nový AI Agent YOYO sa približuje AI autopilotovi v smartfónoch

AI Agent má štyri základné kompetencie, ktoré zahŕňajú porozumenie prirodzenému jazyku a počítačovému videniu, učenie sa správania používateľov a vnímanie scenárov, rozpoznávanie zámerov a rozhodovanie a schopnosť ovládania v aplikáciách a medzi nimi. Vďaka tomu môže YOYO presne pochopiť potreby používateľa, rozdeliť úlohu na kroky, nezávisle vykonávať operácie a mnoho iného. Dokáže sa naučiť na návyky správania a scenáre používateľa.

Ak by teda používateľ požiadal YOYO, aby si objednal kávu jednoduchým príkazom, YOYO ho pochopí a vykoná príkaz. Dokáže nájsť často používanú aplikáciu na donášku jedla, identifikovať obľúbenú kaviareň, automaticky zadať objednávku kávy a nakoniec overiť platbu s používateľom. Práca so smartfónom teda môže prebiehať podstatne rýchlejšie.

HONOR MagicOS 9.0Zdroj: HONOR
HONOR MagicOS 9.0

V súčasnosti má YOYO pokročilé schopnosti pochopenia scenárov, vďaka čomu vie pochopiť 600 typov zámerov používateľov, zapamätať si 950 osobných návykov a naplánovať 270 zložitých úloh. Jedným príkazom dokáže automaticky vykonávať 900 úloh, medzi ktoré patrí aj správa povolení, upozornení a automatické obnovovanie aplikácií, konverzia dokumentov či vypĺňanie formulátov.

Vylepšením si prešiel aj MagicPortal a Magic Capsule. MagicPortal je intuitívnejší, dokáže pochopiť kontextové významy a presne interpretovať zámer používateľa. Pokrýva 10 hlavných používateľských scenárov a viac ako 100 aplikácií s 255 % nárastom integrácie služieb v porovnaní s MagicOS 8.0. Magic Capsule rouširuje svoje aplikačné scenáre tak, aby pokrývali často používané scenáre.

Integrácia AI do každej interakcie MagicOS 9.0

Novinkou operačného systému MagicOS 9.0 je funkcia AI Deepfake Detection, ktorá zvyšuje bezpečnosť a chráni používateľov pred potenciálnymi podvodmi. Nový MagicRing prináša výrazné vylepšenia, bezpečnú spoluprácu medzi zariadeniami a mnoho ďalšieho. Novými funkciami sú aj Versatile Desktop, Magic Lock Screen a Magic Style, vďaka čomu je personalizácia zariadenia so systémom MagicOS 9.0 ešte jednoduchšia.

Pre tvorcov je k dispozícii vylepšená galéria a AI nástroje ako AI Zmizík, obnova tváre, rozšírenie obrazu AI a AI štýl. Umelá inteligencia prichádza aj do kancelárskych nástrojov, vylepšením si prešla funkcia HONOR AI Notes AI Meetings, ktorá automaticky zachytáva zápis s identifikáciou rečníka a generuje zhrnutie rozhovoru jedným kliknutím. AI Docs pomáha pri čítaní, písaní, prekladaní a ďalšom, AI Translate zasa podporuje preklady v reálnom čase.

Aktualizačný plán HONOR zatiaľ nepredstavil rovnako ako ani zariadenia, ktoré MagicOS 9.0 získajú.

Zdroj: HONOR

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.