Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HONOR v sobotu oficiálne predstavila HONOR Vision Series na Huawei Developer konferencii (HDC). Zariadenie predstavuje novú éru pre budúcnosť televízií a je pre spoločnosť HONOR prvým produktom tejto kategórie, ktorý je plný inovácií HONOR „Sharp tech”. HONOR Vision je vybavený tromi inteligentnými čipovými súpravami vyvinutými spoločnosťou Huawei – inteligentnou čipou súpravou Honghu 818, čipovou súpravou AI Camera NPU a Wi-fi čipsetom, ktoré spoločnosť používa vo svojich vlajkových produktoch. HONOR Vision je taktiež prvou inteligentnou televíziou na svete, ktorá v sebe nesie vlastný operačný systém Huawei, HarmonyOS.

 Prvá inteligentná obrazovka na svete vybavená HarmonyOS, operačným systémom vyvinutým spoločnosťou Huawei

Počas HDC konferencie spoločnosť Huawei uviedla na trh HarmonyOS, nový operačný systém navrhnutý tak, aby poskytoval užívateľský zážitok prostredníctvom všetkých zariadení. HarmonyOS bude optimalizovaný a postupne prijímaný naprieč portfóliom značky, vrátane inteligentných hodiniek, obrazoviek, systémov vo vozidle a reproduktorov. HarmonyOS bude vydaný ako open-source platforma.

Medzi inteligentnými zariadeniami uvedenými na HDC je HONOR Vision prvou inteligentnou obrazovkou vybavenou HarmonyOS.

Synchronizované tri čipy: čipset Honghu 818, AI Camera NPU čipset a Wi-Fi čipset z vlajkových lodí

HONOR Vision spája rad inovatívnych technológií, aby užívateľom poskytoval inteligentný zážitok z inteligentnej obrazovky.

Čipová súprava Honghu 818 v sebe obsahuje 7 pokročilých technológií na spracovanie obrazu. Čipová súprava Honghu 818 vylepšuje a optimalizuje rozlíšenie obrazu a kontrast farieb pomocou niekoľkých algoritmov. Procesor s ôsmimi jadrami dokáže spracovať zložitejšie obrazy na veľkých obrazovkách a zároveň spúšťať ďalšie úlohy. HONOR Vision poskytuje obraz vo vysokom rozlíšení, vynikajúcu kvalitu zvuku a hlasové interakce na diaľku.

AI kamera NPU čipová súprava

Ďalšia „Sharp Tech” inovácia, inteligentná pop-up AI kamera vybavená vybavená HiSilicon Hi3516DV300 NPU čipsetom schopná rozpoznávať tváre alebo detekovať polohu. Pop-up kamera poskytuje užívateľovi jedinečný zážitok, dokáže sa nakloniť smerom dole o 10 stupňov a pokiaľ sa nepoužíva, automaticky sa schová za obrazovku.

Wi-fi čipová súprava

HONOR Vision je vybavený Wi-fi vlajkových lodí, HiSilicon Hi1103. Ako prvá čipová sada na svete podporujúca šírku pásma 160 MHz s rýchlosťou sťahovania až 1,7 GB/s je priemerne 1,7krát rýchlejšia ako zvyčajne, čo umožňuje plynulejšie a stabilnejšie prehrávanie videa, hlavne pre 4K HD video. Podporuje taktiež optimalizáciu duálnej frekvencie 2,4 G/5 GHz. Zatiaľ čo 2,4 GHz Wi-Fi zaisťuje silnejší signál Wi-Fi a širší dosah, 5 GHz Wi-Fi umožňuje rýchlejšie pripojenie k internetu a menšiu latenciu siete a ponúka optimalizované pripojenie v rôznych prostrediach.

HONOR Vision: Transformácia budúcnosti televízií

HONOR Vision bude hrať podstatnú rolu v inteligentných domácnostiach. Neponúka už len formu zábavy, ale prináša taktiež zdieľanie informácií alebo slúži ako riadiace stredisko pre interakciu medzi ďalšími prístrojmi.

Domáce centrum zábavy

HONOR Vision ponúka mimoriadny zvukový a obrazový zážitok s video knižnicou od spoločnosti Huawei a skupinou ďalších programov.

Centrum zdieľania informácií

Inteligentný displej HONOR Vision je vybavený funkciou Family Note, ktorá umožňuje užívateľom prenášať 600M obrázky medzi ich smartfónom a displejom prostredníctvom Huawei Share len za 20 sekúnd – 100krát rýchlejšie než prenos cez Bluetooth.

Riadiace stredisko

Huawei a HONOR sa zaviazali k založeniu HiLink, otvoreného ekosystému pre inteligentné domácnosti. Platforma i technológie budú prístupné ďalším poskytovateľom inteligentných domácností v odbore, čo používateľom umožní prepojiť obľúbené produkty inteligentných domácností dohromady.

Centrum interakcie s viacerými zariadeniami

Inteligentný displej HONOR Vision využíva funkciu HONOR Magic-link, ktorá užívateľom umožňuje používať svoj smartfón alebo tablet k vyhľadávaniu programov, úpravám nastavení a dalším. HONOR Vision má taktiež funkciu, ktorá používateľom umožní pripojiť sa a premietať súbory bez sťahovania aplikácií aplikácií na svojom smartfóne alebo inteligentnej obrazovke a môžu jednoducho aktivovať NFC a vychutnať si zážitok zo sledovania HDR 1080p. Vďaka ultra nízkej latencii 100ms, môžu užívatelia pripojiť zariadenie k HONOR Vision za 2 sekundy. Používatelia môžu taktiež plynulo prepínať medzi režimom Miracast a DLNA pri sledovaní videa, prehliadaní obrázkov alebo hraní hier.

Špičkový dizajn pre vynikajúcu obrazovku

Obe varianty HONOR Vision majú 55-palcový 4K HDR displej. Vďaka trojstrannému bezrámčekovému prevedeniu Full-View si môžu užívatelia vychutnať pomer obrazovky k telu až 94%. Inteligentná obrazovka má celkový rám s priemerom 6,9 mm.

Značky: