HONOR na výstave IFA naozaj prekvapil. CEO spoločnosti HONR, George Zhao jednak začal oficiálnu časť tohto veľtrhu ale zároveň mal aj čo ukázať. Zaujal predovšetkým koncept V Purse, bola tu európska premiéra skladacieho telefónu HONOR Magic V2 a videli sme aj novú farebnú variantu HONOR 90.

Honor Magic V2Zdroj: TOUCHIT.sk
Porovnanie hmotnosti viacerých telefónov

HONOR je dnes úplne nezávislá firma od Huawei, oddelený je vývoj aj výroba. Podstatné je, že HONOR telefóny podporujú Google služby a to je v Európe dôležité. CEO HONOR počas svojej prezentácie ukázal víziu vývoja smartfónov. Prednáška mala názov Unfold Tomorrow a bolo to skladacích telefónoch. HONOR Magic V2 je tak skladačka, ktorá je v zloženom stave takmer tak hrubá ako bežný neskladací telefón. skladačku predstavuje aj nový koncept HONOR V Purse, čo je skôr lifestylový produkt vyjadrujúci vašu osobnosť a štýl.

Smartfóny a svet módy

HONOR V Purse je nový koncept telefónov „Phone-to-purse“. Telefón podľa tejto filozofie treba chápať ako začiatok vnímania elektronických zariadení ako módneho spotrebného tovaru.

HONOR V PurseZdroj: TOUCHIT.sk
HONOR V Purse

HONOR V Purse tak mení skladací smartfón na dokonalý módny doplnok a to vďaka prispôsobiteľným displejom. Telefón takto napodobňuje dizajn kabelky. A to vrátane dizajnových prvkov, ako sú retiazky, pierka a strapce, ktoré reagujú na pohyb smartfónu a hýbu sa spolu s ním. Ide samozrejme o animáciu, ale je to dokonalé. Tento koncept telefónu je tiež kompatibilný s výberom vymeniteľných remienkov a retiazok, ktoré sa pripínajú na kĺb smartfónu a umožňujú tak nosiť smartfón jednoducho cez rameno, ako bežnú kabelku alebo tašku. Sú to vlastne také trendové IT kabelky.

HONOR V PurseZdroj: TOUCHIT.sk
HONOR V Purse

Koncept HONOR V Purse pritom vznikol s ohľadom na udržateľnosť keďže HONOR chce prispievať k ochrane životného prostredia.

HONOR V PurseZdroj: TOUCHIT.sk
HONOR V Purse

Okrem toho, že je vyrobený z materiálov z udržateľných zdrojov, ako je vegánska koža na popruhoch,  je tento koncept AOD možné kombinovať s rôznym oblečením. Koncept HONOR V Purse môže aspoň z časti pomôcť ekologicky uvedomelým spotrebiteľom znížiť spotrebu tzv. rýchlej módy a pomôcť svetu módy prijať nové technológie. Oblečenie tak môžete používať dlhšie.

HONOR V PurseZdroj: TOUCHIT.sk
HONOR V Purse

V ďalšej fáze vývojového programu sa otvorí rozhranie API, ktoré umožní dizajnérom využiť senzory, ako napr. gyroskop, dotykový senzor alebo senzor okolitého svetla. HONOR následne vyzve talenty z celého sveta, aby priniesli vlastné návrhy, inšpirované najnovšími dizajnovými trendmi a vytvorili tak životný štýl.

Predstavenie HONOR Magic V2

HONOR tento skladací telefón už predstavil pre čínsky trh, na veľtrhu IFA 2023 nastalo predstavenie pre celý svet. HONOR Magic V2 je nová vlajková loď a odzrkadľuje víziu spoločnosti HONOR v oblasti skladacích smartfónov. skladací telefón by nemal obmedzovať používateľa v zmysle svojej hrúbky alebo hmotnosti. Základom nízkej hmotnosti a hrúbky je nový typ batérie s kapacitou 5000 mAh, ale extrémne malým rozmerom.

HONOR Magic V2Zdroj: TOUCHIT.sk
Kľúčom k nízkej hmotnosti a hrúbky je nová batéria

HONOR Magic V2 je tak najľahší a najtenší skladací smartfón, ktorý spoločnosť HONOR doteraz predstavila. Váži iba 231 g a v zloženom stave má hrúbku len 9,9 mm (bez časti s vystupujúcim objektívom). Skladacia vlajková loď vo svojom tenkom a ľahkom tele teda používa novú generáciu batérie Silicon-Carbon-Dual-Battery s priemernou hrúbkou iba 2,72 mm a pritom kapacitou až 5 000 mAh.

Okrem tenkej a ľahkej konštrukcie je HONOR Magic V2 vybavený extra ľahkým titánovým pántom. Pánt je robustný a odolný. HONOR Magic V2 získal tiež certifikáciu odolnosti od spoločnosti SGS tým, že pánt vydrží viac ako 400 000 zložení, čo zaisťuje pri 100 zloženiach denne životnosť až desať rokov. Ako sme videli na prezentácii, nevadí ani keď telefón spadne z výšky na koberec.

HONOR Magic V2Zdroj: TOUCHIT.sk
Špeciálny pánt na HONOR Magic V2

HONOR Magic V2 je vybavený trojitou zostavou zadných fotoaparátov, ktorá zahŕňa 50 Mpx hlavný fotoaparát (f/1,9), 50 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát (f/2,0) a 20 Mpx teleobjektív (f/2,4). Predný duálny fotoaparát je vybavený dvoma 16 Mpx fotoaparátmi (f/2,2).

Nový model HONOR Magic V2 využíva pulznej modulácie displeja 3840Hz PWM Dimming. Tá minimalizuje namáhanie očí a zaisťuje pohodlné sledovanie displeja aj pri dlhšom používaní.

HONOR Magic V2Zdroj: TOUCHIT.sk
*Pulzná modulácia na HONOR Magic V2

HONOR Magic V2 prvýkrát podporuje funkciu Parallel Space, ktorá umožňuje nielen oddelené ukladanie pracovných a osobných dát a ich bezpečnú izoláciu, ale aj nezávislé paralelné ovládanie aplikácií v dvoch priestoroch, ako keby bol do skladacieho telefónu vložený druhý telefón.

HONOR Magic V2Zdroj: TOUCHIT.sk
Srdcom HONOR Magic V2 je Snapdragon 8 Gen. 2

Tento telefón príde aj na slovenský trh, je však možné, že sa tak stane až na začiatku budúceho roka. Uvidíme, zatiaľ je oň veľmi veľký záujem a nečudujeme sa tomu. Navyše jeho cenu na európskpom trhu odhadujeme pod 2000 eur.

Nová farba pre víťaza ceny EISA HONOR 90

Model HONOR 90 zsme v rámci asociácie EISA ocenili prestížnou cenou a teraz prichádza jeho nové farebné vyhotovenie pod názvom HONOR 90 Peacock Blue. Tento nový odtieň čerpá inšpiráciu z pávích pier a vzdáva hold kráse prírody.

Digitálnou umelkyňa BECHA navrhla pre limitovanú edíciu HONOR 90 Peacock Blue navrhla špeciálnu darčekovú krabičku.

Zdroje: vlastné, HONOR

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.