Kruh sa uzatvára.

Hodinky s rovnakým hardvérom a funkciami, aké ponúka Honor Watch GS Pro, som testoval za posledný rok nespočetnekrátHonor MagicWatch 2, Huawei Watch GT 2, Huawei Watch GT 2e, Huawei Watch GT 2 Pro a teraz Honor Watch GS Pro.

Všetky tieto zariadenia ponúkajú prakticky totožný hardvér a rovnaké funkcie, až na pár výnimiek. Novinka, Honor Watch GS Pro, prináša niekoľko vylepšení a dostáva sa na úroveň prémiových hodiniek – rovnako ako model Huawei Watch GT 2 Pro.

Oceňujem však, že sa Huawei rozhodol oba Pro modely trochu odlíšiť. Hodinky Huawei Watch GT 2 Pro sa preto zamerali na prémiovú konštrukciu z hľadiska každodenného používania a Pro verzia hodiniek od Honoru je určená používateľom, ktorí hľadajú čo najodolnejšie telo hodiniek. Ide teda o prvé skutočne outdoorové hodinky, aké Huawei/Honor doteraz vyrobil.

Honor Watch GS Pro

Honor Watch GS Pro. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Honor MagicWatch 2 s odolným šasi a novými funkciami

Honor Watch GS Pro možno v jednoduchosti definovať ako hodinky Honor MagicWatch 2 + nový odolný dizajn a konštrukcia + zopár nových funkcií. Konštrukcia hodiniek je skutočne masívna a spĺňa vojenské štandardy odolnosti. V tomto smere ide o priameho konkurenta pre obľúbené hodinky Amazfit T-Rex.

Honor vďaka masívnej a odolnej konštrukcii dokázal do hodiniek zabudovať väčšiu batériu. Tá ponúka výdrž až 25 dní, resp. 100 hodín používania GPS. Tradičné MagicWatch 2 majú výdrž 14 dní, osobne ich nabíjam po 10 dňoch s vypnutým always-on displejom. Reálnu výdrž Honor Watch GS Pro tak v mojich podmienkach odhadujem na 18 dní.

Na rozdiel od Huawei Watch GT 2 Pro, ktoré dostali do výbavy aj bezdrôtové nabíjanie, sa Honor Watch GS Pro nabíjajú rovnakým spôsobom ako predchádzajúce hodinky od Honoru. Budete teda potrebovať priloženú nabíjaciu kolísku s magnetickým pripojením.

Základom hodiniek je 1,39-palcový AMOLED displej. Jeho kvalita je o málinko nižšia v priamom porovnaní s Huawei Watch GT 2 Pro. Aj napriek tomu ide o výborný displej, ktorý prakticky nemá nedostatky a ponúka výbornú čitateľnosť aj na priamom dennom svetle.

Honor Watch GS Pro

Honor Watch GS Pro. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Presnosťou merania tepu a či GPS neprekvapia

Z hľadiska funkcionalít hodiniek Watch GS Pro odporúčam prečítať recenzie na Huawei Watch GT 2 a tiež na Honor MagicWatch 2, kde sú mnohé funkcie rozpísané detailne. V tomto článku zhrniem to najpodstatnejšie a doplním kľúčové novinky. Honor Watch GS Pro umožňuje neustále monitorovanie tepu, stresu a spánku. Ponúkajú aj manuálne meranie okysličenia krvi – uvidíme, či dostanú aktualizáciu s neustálym meraním okysličenia, ako sa tomu stalo v prípade Huawei Watch GT 2 Pro.

Watch GS Pro ponúkajú rovnaký senzor tepu ako MagicWatch 2 či Watch GT 2, ktorý má označenie TruSeen 3.5. V tomto smere majú Huawei Watch GT 2 Pro na papieri náskok, využívajú vylepšený senzor TruSeen 4.0 – avšak, ako som písal v recenzii, v mojom prípade tento senzor niekedy štrajkoval. Meranie tepu v prípade Watch GS Pro neprinieslo žiadne neočakávané hodnoty, hoci, drobným odchýlkam sa v prípade inteligentných hodiniek nevyhnete.

Watch GS Pro ponúkajú zabudované GPS, ktoré má dobrú presnosť vzhľadom k cene a na úrovni ostatných Huawei/Honor hodiniek. Nie je tak presné ako v prípade Garminu, ktorý podľa mňa používa algoritmus na jeho optimalizovanie, avšak odchýlky sú veľmi malé. K dispozícii je viac ako 100 športových režimov. 18 je profesionálnych s detailnými štatistikami, ako je beh, bicyklovanie, plávanie a ďalšie. Novinkou je aj režim lyžovania.

Hodinky vyhodnocujú hodnotu VO2 max a posudzujú dopad účinku anaeróbneho a aeróbneho cvičenia. Rovnako vám odporučia, ako dlho by ste mali oddychovať pred opätovným cvičením v plnej záťaži a vyhodnotia vašu kondíciu a záťaž.

Honor Watch GS Pro

Honor Watch GS Pro. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Vylepšená aplikácia Počasie a spätná navigácia

Medzi nové funkcie, ktoré sú k dispozícii aj v Huawei Watch GT 2 Pro, patrí vylepšená aplikácia Počasie s detailnými údajmi o východe a západe Slnka, fázach Mesiaca a upozorneniami na zlé počasie. Takisto pribudla podpora pre aplikácie tretích strán, avšak tá je zatiaľ zbytočná a neprináša reálnu pridanú hodnotu.

Užitočnou funkciou môže byť tzv. spätná navigácia. Táto funkcia je dostupná pre vonkajšie cvičenia, ktoré využívajú GPS. Hodinky si zaznamenávajú vašu trasu a následne vás navigujú pri ceste späť, aby ste sa dostali na začiatok vášho cvičenia rovnakou trasou, ako ste prišli do bodu B. Funkcia má trošku ťažkopádne spracovanie, ale pokiaľ sa naozaj stratíte, môže vám pomôcť.

Watch GS Pro ponúkajú úložisko na hudbu a vďaka zabudovanému mikrofónu a reproduktoru ich môžete využiť aj na telefonovanie. Podmienkou je mať bezdrôtovo pripojený telefón. Zobrazovanie notifikácií slúži najmä na sprostredkovanie informácie, cez hodinky na ne nemôžete reagovať.

Honor Watch GS Pro

Honor Watch GS Pro. Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Verdikt

Honor Watch GS Pro sú hodinkami, ktoré prinášajú minimum prekvapení. Ich hlavnou pridanou hodnotou je odolný dizajn, ten spĺňa štandardy vojenskej odolnosti.

S výnimkou zmeny dizajnu a konštrukcie a funkcie spätná navigácia je prakticky všetko po starom. To nie je výčitka, pretože základom hodiniek Watch GS Pro sú časom overené komponenty a softvér. A hoci nie sú bezchybné, z hľadiska pomeru cena/výbava ide o dobrú ponuku, ktorá bude bohato postačovať veľkému množstvo používateľov.

Honor Watch GS Pro potešia aj dlhou výdržou na jedno nabitie, ktorá je v rámci rodiny Huawei/Honor hodiniek najdlhšia.

Honor Watch GS Pro

thumbs-up-icon

Páčilo sa nám

  • Skutočne odolná konštrukcia zvládne aj náročné podmienky
  • Pokročilé fitness technológie, ktoré ocenia najmä bežci
  • Najdlhšia výdrž na jedno nabitie v rámci Huawei/Honor hodiniek
  • Nová funkcia Route Back sa môže niekedy zísť
  • Atraktívny pomer cena/odolnosť/výbava

thumbs-down-icon

Nepáčilo sa nám

  • Pomalé kopírovanie hudby
  • Notifikácie nezobrazujú smajlíkov
  • Chýba integrácia so Stravou, resp. možnosť exportu GPS dát
  • Podpora aplikácií tretích strán momentálne neprináša žiaden úžitok

Cena: 249 eur

Zapožičal: Honor

Produktové fotografie: Ondrej Macko

Porovnajte si cenu vo viacerých e-shopoch:

Technické špecifikácie:

Honor Watch GS Pro
Typ a veľkost displeja1,39″, AMOLED, 454 × 454 px
Automatické / manuálne monitorovanie aktivityÁno / áno
Barometer / GPSÁno / áno
Odolnosť voči vode5 ATM
NFC platbyNie
Výdrž batérieAž 25 dní, GPS až 100 hodín
Extra funkcieÚložisko na hudbu, telefonovanie cez Bluetooth, bežecké trasy, zvukové povely pri cvičení

Prečítajte si aj:

Inteligentné hodinky Huawei Watch GT 2 Pro: Dizajn a hardvér dotiahli takmer do dokonalosti (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit