Vedeli ste, že JavaScript patrí medzi TOP 5 najpoužívanejších programovacích jazykov? Používa ho takmer každá webová stránka.

JavaScript je veľmi populárny aj v našich končinách, a preto sa IT školiace stredisko GOPAS rozhodlo podporiť túto komunitu a zorganizovať konferenciu, ktorá všetkých záujemcov prevedie novinkami v JavaScripte za posledný rok.

JSDays 2022 je online konferencia, ktorá účastníkom ponúka 12 prednášok s najvýznamnejšími slovenskými a českými odborníkmi z praxe. Hovoriť budú najmä o súčasných trendoch, najnovších inováciách v JavaScripte, ako napr. počas prednášky od SW architekta Fárisa Ismaila, ktorý sa bude venovať porovnaniu a smerovaniu frameworkov, ECMAScript 2022 a novinkám, ktoré zahŕňajú Next.js pre React, Nuxt.js pre Vue.js.

Máte pevné nervy a ste vysoko odolný proti paranoji? Popredný penetračný tester Roman Kümmel Vám objasní, ako sa obyčajná návšteva webu môže zmeniť na ovládnutie celej internej siete. Ak máte skôr radi happy end, tak nevynechajte prednášku od Michala Špačeka, ktorý rozpovie príbeh o princeznej, ktorá finálne zatočila s (DOM) XSS. Od Jana Kalába sa dozviete, ako používať Kotlin pri písaní aplikácií v JavaScripte. Vypočujete si aj prednášku, ktorá bude zameraná napr. na Hooks v Reacte, motiváciu ich vytvorenia, pravidlá používania a ich úskalia.

Ako stihnúť toľko informácií za jeden deň? Program pobeží v 2 streamoch naraz a každý účastník bude mať k dispozícii 7-dňový archív všetkých prednášok.

Ak ste JavaScript vývojár, front-end programátor alebo sa o JavaScript a súvisiace technológie zaujímate, tak Vám odporúčame si pozrieť kompletný program a registrovať sa na najväčšiu československú JavaScript konferenciu JSDays 2022 ONLINE, ktorá sa bude konať už 17. februára 2022.

Značky: