Ak často cestujete a nosíte si svoju IT výbavu v ruksaku, tak tento model od spoločnosti HP sa vám bude páčiť. Ani veľký, ani malý – pojme notebook, tablet, zrkadlovku s príslušenstvom a oblečenie na dva dni.

backpack_nowat

Je to hlavne o funkčnosti, ale nezabúdajme na dizajn. Ak hľadáte elegantnejší ruksak, ktorý nevyzerá ako bežné športové či školské ruksaky, Business Backpack sa vám bude páčiť. Samozrejmosťou je konzervatívna čierna farba a nie vyzývavo umiestnené logo HP. Okrem dizajnu nás zaujímalo pohodlie pri nosení ruksaku, ktorý je väčšinou plne naložený nemalou váhou. V tejto „disciplíne“ nás taktiež nesklamal. Dobre polstrovaná (vystužená) chrbtová časť a široké popruhy ho robia naozaj pohodlným aj na dlhé nosenie.

Popruhy majú dostatočné rozmedzie nastavenia aj pre „väčších“ ľudí, čo niektorým ruksakom chýba. Na vrchu je zakomponované masívne a mäkčené madlo, za ktoré môžete ruksak držať pri (prípadnom) nosení v ruke. HP Business Backpack je vyrobený z odolného nylonu, ktorý je dostatočne pevný a na určitý čas odoláva aj vode. Veľkosť ruksaku je – 500 × 320 × 180 mm a hmotnosť 780 gramov. Všetky uzatvárateľné priečinky majú masívny plastový zips.

Rozdelenie priestoru

Dostatok priestoru a dobrá organizácia „priečinkov“ prispieva k prehľadnosti vecí, ktoré v ruksaku nosíte. Batoh je určený pre notebooky do veľkosti 17,3-palca. Pre notebook je vyhradený posledný, resp. prvý priečinok od chrbta. Dobré polstrovanie zaručuje notebooku dostatočné bezpečie, navyše sa v tomto priečinku nachádza aj oddelený priestor na veľký tablet. Tento priestor je z jednej strany prešitý látkou z mikrovlákna. My sme ho využili na notebook, nakoľko 14-palcové Lenovo sa doňho bez problémov vošlo, pričom získalo extra fixáciu. V priečinku pre notebook nám chýba popruh, ktorým by sa dalo vložené zariadenie dodatočne zafixovať.

Stred ruksaku tvorí najväčší priečinok, v ktorom sa nachádza jeden sieťkový odkladací priestor – uzatvárateľný zipsom a jedno predelenie na dokumenty. Predný priečinok je rozdelený na viacero častí, do ktorých je možné umiestniť telefóny, nabíjačky, perá, a taktiež dokumenty formátu A4. Nechýba pevne uchytená šnúrka na kľúče.

Vonkajšok ruksaku má zakomponované dva menšie priečinky na drobnosti, z ktorých je jeden uzatvárateľný. Praktický detail je malé (uzatvárateľné) vrecko pod madlom ruksaku, kde sa dajú uložiť drobnosti (slúchadlá a pod.), ktoré nemusíte hľadať vo veľkých priečinkoch. Dostupný je zvrchu, čiže aj naležato sa k nemu dobre dostanete. Odkladací priestor ukončujú dve elastické vrecká po bokoch – na fľašku (s vodou 🙂 ), dáždnik a pod.

Verdikt TOUCHIT

Funkčnosť, veľkosť, elegancia a dobrá cena, to sú prednosti ruksaku HP Business Backpack 17,3“. Okrem chýbajúceho popruhu na fixáciu notebooku sme na ňom nenašli žiadne vážne nedostatky. Ak teda hľadáte komfortný a funkčný ruksak na rôznu IT výbavu, tento stojí za pozornosť.

Cena: 25 eur

Možnosť zakúpenia: www.agem.sk

Mohlo by vás zaujímať:  

VIDEO: HP vyrobilo batoh, ktorý nabije aj váš notebook. Kúpite ho aj na Slovensku (doplnené)

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE