Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HP Inc. predstavila na veľtrhu CES 2017 inovácie, ktoré zmenia spôsob interakcie medzi ľuďmi a ich počítačmi.

„HP sa venovalo celý minulý rok inovačnému procesu a pokračuje aj naďalej s významnými návrhmi naprieč celým počítačovým portfóliom. Chce tak vytvoriť nezabudnuteľnú zákaznícku skúsenosť ako pri osobných, tak u firemných užívateľov,“ hovorí Ron Coughlin, prezident, Personal Systems, HP Inc. a dodáva: „Neustále sa zameriavame na spätnú väzbu od zákazníkov, ktorú premietame do produktov tak, aby bolo ich používanie pozitívnym zážitkom.“

Prémiové počítače HP sú koncipované tak, aby splnili všetky očakávania užívateľov či už v práci, doma alebo na cestách. Nové produkty, ktoré HP na veľtrhu CES v Los Angeles predstavilo, sú:

  • HP EliteBook x360, najtenší biznis konvertibilný notebook na svete. Kombinuje elegantný a ľahký dizajn produktu HP Spectre, možnosť prémiovej spolupráce ako pri HP EliteBook Folio a bezpečnosť a odolnosť HP Elite. Disponuje najdlhšou životnosťou batérie na svete, ktorá vydrží až 16 hodín 30 minút. Jeho integrovaná možnosť prémiovej spolupráce zvyšuje produktivitu a oživuje firemné stretnutia o špecializované konferenčné úlohy, výkonné audio, optimálny 13.3-palcový (33.7cm) 4K UHD displej s Windows Hello a podporu digitálneho pera. Ako súčasť rodiny HP Elite, ktorá patrí do skupiny najbezpečnejších a najlepšie ovládateľných počítačov na svete, zahŕňa vo svojej biznis triede aj najnovšie inovácie ako HP Sure Start Gen3, jedinečný samoregeneračný BIOS s ochranou pamäte doby behu (SMM). Obsahuje tiež najpokročilejšiu smartphone aplikáciu pre správu PC HP WorkWise, ktorá chráni modernú kanceláriu a ako prvá ponúka tamper ochranu.
  • HP Spectre x360 pokračuje v úspechu modelu s 13.3-palcovým displejom. Druhá generácia x360 s uhlopriečkou 15.6 palca (39.6 cm) je najvýkonnejšia z celého portfólia HP Spectre. Batéria s väčšou kapacitou umožňuje prevádzku až 12 hodín 45 minút, zatiaľ čo poháňa micro-edge 4K displej. Životnosťou je veľmi podobná modelu Full HD, ktorý bol predstavený minulý rok. Nový HP Spectre x360 má najnovší Intel Core procesor, vysoko účinnú grafiku NVIDIA GeForce 940MX, pridané dva nové frontálne reproduktory, vyladené spoločnosťou Bang & Olufsen pre skvelý audio zážitok a IR kameru pre Windows Hello.
  • HP ENVY Curved All-in-One 34 je ďalší z ocenených stolných počítačov s najširším zakrivením displeja v triede All-in-One. Novinka je vybavená 34-palcovým Technicolor Color Certified Ultra WQHD micro-edge displejom, ktorý sa vznáša nad 4 integrovanými reproduktormi od kultovej značky Bang & Olufsen. Pre ochranu zraku a pokojný nočný spánok možno displej prepnúť do nočného modrého módu.

HP sa snaží čo najlepšie reagovať na potreby firemných zákazníkov, a preto predstavilo produkt z druhej generácie kreatívnych počítačov triedy all-in-one, HP Sprout Pro. Zaujme novým dizajnom displeja s 2.2 mm tenkým rámčekom kapacitného Touch Mat displeja, ktorý je schopný zaznamenať až 20 dotykov súčasne. Zároveň ponúkne takmer 1080p rozlíšenie. Pokročilé technológie a nové funkcie obohatia používateľa hlavne pri vzdelávaní, v maloobchode, ale aj vo výrobe, keďže umožňuje vytvárať kvalitný vizuálny obsah a interaktívne prepája fyzický svet so svetom digitálnym. Táto generácia jednoduchšie spolupracuje s Windows 10 PRO a zjednodušený softvér ľahšie reaguje s kľúčovými funkciami ako napríklad rýchlejšie prehliadanie v 2D a prvýkrát tiež veľmi presne v 3D vrátane skenovania. Súčasťou je tiež aktívne dotykové pero (Active Pen). Sprout Pro má teraz Intel Core i7 procesor, sshd úložisko s 512GB, 16GB DDR4-2400 pamäť a NVIDIA GeForce GTX 960m grafiku pre rýchlejšie 3D spracovanie.

OMEN X bol predstavený v auguste 2016 a teraz budú hráči vtiahnutí ešte viac do virtuálneho sveta vďaka novému displeju OMEN X 35 Curved. Prvý OMEN displej s NVIDIA G-Sync technológiou sa nezasekáva, má vyššiu obnovovaciu frekvenciu a umocňuje tak skvelý pocit z hry, ktorá sa stáva prirodzenou a realistickou. Povyšuje tak zážitok z hry na úplne novú úroveň, či už sa hráč ocitne na bojovom poli, premáha nepriateľa alebo preteká vo formule na okruhu.

Ceny a dostupnosť

  • HP EliteBook x360 bude na Slovensku dostupný koncom januára 2017, od €1 099.
  • HP Spectre x360 15.6” bude vo vybraných krajinách regiónu EMEA v predaji od konca januára 2017, od €1 599.
  • HP ENVY Curved All-In-One bude v predaji v od konca januára 2017, od €1 999.
  • HP Sprout Pro – ceny a dostupnosť pre firemných zákazníkov budú k dispozicii v marci 2017 vo vybraných krajinách regiónu EMEA.
  • OMEN X 35 displej bude na Slovensku k dispozícii od apríla 2017, od €1 299.

Značky: