HP spúšťa novú vlnu inovácií a po tlačových zariadeniach „znovuobjavuje“ aj segment notebookov.

HP Spectre 12.3_right facing profile2_nowat

Je úplne typické, že zákazníci očakávajú prémiové produkty a chcú za svoje peniaze maximum. Nie je to vlastne ani prekvapenie, pretože prieskumy už pred tromi rokmi ukázali, že sa vytvára nový segment zariadení. A to práve tých, ktoré sú v danej značke prémiové. Vidno to na smartfónoch, ktoré sú síce cenovo dosť vysoko, no používatelia ich vyžadujú.

AKTUALIZOVANÉ 17.4.2016

Poznáme aktuálne ceny, za ktoré sa budú novinky predávať.

HP Spectre 13,3 bude dostupný v júni a jeho cena začne na úrovni 1399 EUR.

HP Envy x360 s uhlopriečkou 15,6″ bude dostupný na prelome mája a júna a cena bude začínať na hranici 879 EUR.

HP Envy 15,6, teda nekonvertibilný notebook bude rovnako dostupný na prelome mesiacov mája a júna a cena bude takisto začínať na úrovni 879 EUR.

Notebook HP Spectre Pro 13 G1 bude od júna dostupný za cenu od 1779 EUR.

 

Teraz HP prináša v segmente notebookov dva nové modely, ktoré splnia očakávania náročných zákazníkov.

Čo nám na notebookoch prekáža?

V prvom rade je to vysoká hmotnosť. Používatelia ich nosia všade so sebou a naozaj chcú, aby zaberali čo najmenej miesta a ich hmotnosť ich popri ostatných veciach nezaťažovala. Bežne očakávajú hmotnosť nižšiu ako 1,8 kg, neraz ešte nižšiu. Chceli by zariadenia, na ktorých by sa dalo pracovať celý deň len pri výdrži na baterku. Tenký dizajn je samozrejmosťou. Tomu sa prispôsobujú notebooky nielen v cene okolo 1000 EUR ale aj lacnejšie. No a v neposlednom rade je to okamžitá dostupnosť funkcií zariadenia. Stáva sa totiž, že potrebujete vybaviť nejaké emaily, no čakať niekoľko minút na naštartovanie notebooku a emailového klienta, nikoho nepoteší. Preto je potrebné mať SSD disk, ktorý umožní počítaču rýchle zobudenie a okamžité spúšťanie aplikácií.

HP Spectre 13.3_keyboard detail5_nowat

Je to o celkovom skĺbení zariadení. Ak používame ultratenký telefón alebo tablet, logicky chceme, aby aj náš notebook bol tenký a ľahký. Dokonca ešte aj priveľký adaptér pokazí celkový dojem z nosenia a používania notebooku.

HP Spectre 13.3_Hinge detail1_nowat

Spectre 13,3

Tento notebook je odpoveďou na požiadavky používateľov. Má nádherné hliníkovo-horčíkové telo, je len 10,4 mm hrubý a kompromisy sa nerobia ani v smere výkonu. Výrobca sa rozhodol použiť len Core i5 a i7 procesory. Každý, kto si tento notebook kúpi, získa rýchle zariadenie. Nestane sa tak, aby mali používatelia negatívne skúsenosti pri použití tohto notebooku. A to len preto, lebo si vybrali nevhodnú konfiguráciu. Taká v prípade HP Spectre 13,3 neexistuje.

HP Spectre 13.3_paired with charger7_nowat

Spectre 13,3 je aktuálne najtenší notebook na svete.

Jeho telo je vyhotovené z hliníka v kombinácii s uhlíkovým vláknom. To zohľadňuje jednak potrebu vysokej odolnosti, no zároveň aj hmotnosti. Displej je chránený sklom Gorilla Glass 4. Samostatný dôraz je venovaný kĺbu zariadenia, ktorý by mal zabezpečiť stabilnú polohu pri akomkoľvek uhle, tiež ale aj mechanickú výdrž.

hp_notebooky1_nowat

Tým, že je notebook tak tenký, je potrebné sa popasovať s chladením. HP preto prináša špeciálny systém hyperbarického chladenia od spoločnosti Intel a obsahuje dva ventilátory. Výdrž akumulátora by mala byť do desiatich hodín. To všetko preveríme, keď dostaneme notebook na test.

hp_notebooky7_nowat

Vo výbave sú aj tri USB-C, pričom každý z nich môžete použiť na nabíjanie zariadenia.

Spectre 13,3 bude dostupný aj v špeciálnej edícii s 800 kryštálmi od Swarovskeho.

HP Envy x360

V tomto smere ide o notebook, ktorý sa bude dať preklápať do režimu tabletu. Vybrať si ho môžete v 15,6 a 17“ verzii. Bude mať hrúbku len 18,8 mm čo je o 21% menej ako pri predošlej generácii. K dispozícii budú konfigurácie až do 4K displeja. Veľa spoločného bude mať s novou generáciou Spectre 13,3. Ani tu výrobca nerobí pokusy a prináša zákazníkom istotu v podobe super rýchleho stroja pre náročných používateľov. Prieskumy navyše ukazujú, že je dostatok používateľov na využitie 17“ verzie.

hp_notebooky16_nowat

Ďalšie detaily nájdete tu:

HP uvádza najtenší notebook na svete. Vyzerá skvelo

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.