Spoločnosť HP Inc. predstavila nový HP Spectre, najtenší notebook na svete.

  • Precízne vyrobené hliníkové šasi je s necelými 10,4 mm tenké ako AAA batéria.
  • Procesory Intel Core i5 a i7 prinášajú výrazne vyšší výkon než mobilné procesory, ktoré sa často pri týchto zariadeniach využívajú.
  • Exkluzívna zábava s Full HD displejom bez okrajov s uhlopriečkou 13,3” (33,8 cm) a zvukom od Bang & Olufsen.

HP Spectre a nové portfólio prémiových produktov boli predstavené ako výsledok spolupráce HP s renomovanými svetovými dizajnérmi Tordom Boontjom a Jess Hannahovou.

„HP Spectre je najtenší notebook na svete a na rozdiel od väčšiny ostatných ultratenkých počítačov na trhu nerobí kompromisy pri výkone ani pri funkčnosti,” hovorí Erika Lindauerová, riaditeľka spoločnosti HP Inc. pre Česko a Slovensko. „Od nádherného displeja bez okrajov, cez procesory Intel Core i až po zvuk od Bang & Olufsen a krásny tenký dizajn nastoľujú HP konštruktéri týmto zariadením úplne nový štandard.“

HP-Spectre_3_web2016_3_nowat

Najtenší notebook na svete

Spoločnosť HP pri návrhu zariadenia HP Spectre predefinovala všetky prvky, aby zaistila tú najlepšiu používateľskú skúsenosť a maximálny výkon. Výsledkom je prémiový notebook, ktorý používateľa nenúti robiť kompromisy medzi štýlovosťou, funkčnosťou a výkonom, a to vďaka týmto vlastnostiam:

  • Spodná časť notebooku z karbónových vlákien vytvára tenký profil, ktorý je zároveň odolný aj ľahký, pričom udržuje hmotnosť celého zariadenia na necelých 1,1 kg .
  • Vysoko lesklé medené tóny doplňujú takmer klenotnícky spracovaný povrch a inovatívny piestový kĺb vytvára ilúziu dizajnu bez kĺbu pre neprekonateľný pocit prémiového zariadenia.
  • Inovatívna hybridná batéria rozdelená na dve tenšie časti prináša rovnaký príkon vo wattoch ako jediná batéria s výdržou až 9 a pol hodiny a pomáha tak zachovať status najtenšieho notebooku na svete.
  • Full HD IPS displej bez okrajov s technológiou Corning Gorilla prináša výborný vizuálny zážitok pri upravovaní fotografií, prezentácií alebo sledovaní filmu.
  • Procesory Intel Core i5 a i7 6. generácie a veľmi rýchle úložisko PCIe SSD s kapacitou až 512 GB a až 8 GB pamäťou pre maximálny výkon. Integrácia hyperbarického chladiaceho systému od spoločnosti Intel zabezpečuje chod systému na nízkych teplotách dokonca aj s výkonnými procesormi a v malom prevedení.
  • Stereofónne reproduktory od Bang & Olufsen s technológiou HP Audio Boost, kombinácia hardvéru a softvéru poskytuje požadovanú hĺbku.
  • Tri multifunkčné konektory USB Type-C, vrátane dvoch, ktoré podporujú rozhranie Thunderbolt pre rýchle a univerzálne vstupno-výstupné pripojenie.

Nový hybrid HP ENVY prináša tenší dizajn, dlhšiu výdrž batérie a možnosť zobrazenia obsahu v 4K

Kombináciou výkonu a nového tenkého profilu je teraz HP ENVY x360 s uhlopriečkou 15,6” (39,6 cm) o 21 percent tenší a má dlhšiu výdrž batérie ako predošlá generácia, hmotnosť necelých 2.04 kg a hrúbku18,8 mm. S nadčasovým celokovovým dizajnom ponúka HP ENVY x360 aj voliteľný displej s vyšším rozlíšením pre zákazníkov, ktorí chcú sledovať či upravovať obsah v 4K. Hlavné vlastnosti:

  • Dlhšia výdrž batérie až 11 hodín oproti 8 hodinám pri predchádzajúcej generácii.
  • Procesory Intel Core i5 alebo i7 6. generácie s voliteľnou grafikou Intel Iris.
  • Voliteľný Full HD displej a čistý, prémiový zvuk vďaka technológii HP Audio Boost vyladený v spolupráci s Bang & Olufsen pre lepšiu zábavu a pôžitok.
  • Dva porty USB 3.0 Type-A, pričom jeden podporuje HP USB Boost, jeden port USB 3.0 type-C pre prenos dát, rozhranie HDMI a čítačka SD kariet pre maximálnu produktivitu.
  • Až 8 GB systémovej pamäte a možnosť výberu medzi jednoduchým alebo duálnym úložiskom  až s 2TB pevným diskom a 256GB úložiskom PCIe SDD.

Vyšší výkon v ľahších notebookoch HP ENVY

Nová generácia notebookov HP ENVY ponúka elegantný, kovový dizajn a vysoký výkon a navyše aj zarovnaný sklenený displej bez okrajov pre nádherné zobrazenie. Obsahuje tri porty USB 3.0 a port USB T Type-C, ktorý podporuje prenos dát a uľahčuje pridávanie či pripájanie príslušenstva, a v neposlednom rade aj technológiu HP Fast Charge, ktorá zákazníkom umožní nabiť batériu vypnutého počítača až na 90 percent za necelých 90 minút.

Zariadenie je ľahšie než jeho predchodca a ENVY s uhlopriečkou 15,6” (39,6 cm) váži o 0,2 kg menej než predchádzajúca generácia. Jeho hmotnosť je 1,99 kg pri hrúbke  17,95 mm.

Notebook HP ENVY s uhlopriečkou 15.6” tiež ponúka:

  • Výber z procesorov Intel Core až do i7 s možnosťou UMA alebo grafikou Intel Iris.
  • 16 GB pamäte s možnosťou duálneho úložiska na až 1 TB pevnom disku a 256 GB úložiska PCIe SSD.
  • Podpora Windows Hello na voliteľnej HD IR kamere.

HP Spectre Pro 13

Pre vedúcich pracovníkov firiem a profesionálov na cestách ponúka HP zariadenie HP Spectre Pro 13 G1 s Windows 10 Pro. Nie je iba štýlovým spoločníkom pre súkromný život, ale má tiež dostatočný výkon pre náročné pracovné úlohy. Okrem možnosti HP Care Pack ponúka HP Spectre Pro aj ďalšie služby pre firmy. Podnikoví zákazníci si môžu zvoliť parametre v HP Configuration, HP Deployment a HP Custom Business Services, čím si vytvoria vlastné a prispôsobené IT prostredie a skrátia si tým tiež čas nastavení. Zákazníci z malých a stredne veľkých firiem si môžu zvoliť službu Helpdesk by HP Care, ktorá poskytuje nadštandardnú podporu. HP Subscription ponúka produkty a služby za fixný mesačný poplatok a pomáha tak maximalizovať cash flow.

Ceny a dostupnosť 

  • Notebook HP Spectre s uhlopriečkou 13,3” bude dostupný na Slovensku v júni za cenu začínajúcu na 1749 eur.
  • Zariadenie HP ENVY x360 s uhlopriečkou 15,6” bude dostupný na Slovensku na prelome mája a júna za cenu začínajúcu na 879 eur.
  • Notebook HP ENVY s uhlopriečkou 15,6” bude dostupný na Slovensku v júni za cenu začínajúcu na 879 eur.
  • Notebook HP Spectre Pro 13 G1 bude dostupný na Slovensku v júni za cenu začínajúcu na 1749 eur bez DPH.

Značky: