Vzhľadom na to, že viac ako polovica zamestnancov po celom svete pracuje z domu, prispôsobujú sa zamestnanci a IT tímy novým spôsobom spolupráce a tvorivej činnosti – či už doma, v kancelárii alebo na iných miestach. Spoločnosť HP oznámila v tejto súvislosti novinky vo svojom portfóliu osobných systémov.

Najnovšie počítače radu EliteBook 800, ZBook Firefly 14ZBook Firefly 15 majú nové funkcie, ktoré umožňujú:

  • Byť produktívni, nech pracujú kdekoľvek. A to pomocou technológií Wi-Fi 6, 4G LTE alebo 5G. Nová funkcia redukcie šumu s podporou AI potláča šum v pozadí a zvuky úderov do klávesov počas konferenčných hovorov. Funkcia HP QuickDrop pomáha rýchlo a bezpečne prenášať fotografie, videá a súbory medzi počítačom HP a telefónom.
  • Pracovať v pokoji a bez obáv. Novo zabudovaná funkcia Tile umožňuje počítač ľahko lokalizovať v priestore. Nová technológia detekcie narušenia HP Tamper Lock uzamkne váš počítač, ak dôjde k jeho fyzickému otvoreniu alebo prelomeniu, a upozorní vás na to. Na jednoduchú dezinfekciu je možné zariadenie utierať bežnými čistiacimi obrúskami pre domácnosť a funkcia HP Easy Clean deaktivuje dotykovú obrazovku, klávesnicu a Clickpad jednoduchým stlačením tlačidla bez toho, aby bolo nutné počítač vypínať. Funkcia HP Sure View Reflect umožňuje pracovať diskrétne, pretože pri pohľade zo strany je na obrazovke vidieť iba medený reflexný povrch.
  • Mať dobrý pocit z toho, že použité materiály pochádzajú z udržateľných zdrojov. Napr. v kryte reproduktora sú použité plasty, ktoré by inak skončili v oceánoch a vonkajší obal pochádza zo 100 % z udržateľných zdrojov.
ZBook Firefly 14

ZBook Firefly 14

Nové špičkové počítače pre podnikových používateľov a tímy IT

Počítače radu HP EliteBook 800 G8 majú ľahký a flexibilný dizajn a ponúkajú vynikajúce pripojenie a možnosti spolupráce, čo je významné z hľadiska odolnosti firemných procesov. Tieto zariadenia vybavené 11. generáciou procesorov Intel Core sú navrhnuté tak, aby spĺňali požiadavky na mobilitu v okolí domova, kancelárie a na cestách medzi nimi. Systémy založené na procesoroch Intel Core vPro 11. generácie sa na trhu objavia v januári 2021.

HP EliteBook 830 G8_

HP EliteBook 830 G8

Používatelia počítačov radu HP EliteBook 800 G8, ktoré sú dostupné s uhlopriečkou vo veľkostiach 13,3″ (33,8 cm), 14″ (35,6 cm) a 15,6″ (39,6 cm), získajú výkonný, vysoko zabezpečený a odolný notebook s dlhou výdržou batérie. Počítač HP EliteBook 850 G8 má samostatnú grafickú kartu NVIDIA GeForce MX450. V spolupráci so spoločnosťou Intel boli testované a overené vybrané konfigurácie počítačov radu HP EliteBook 800, aby spĺňali štandardy pre platformu Intel Evo, zabezpečujúce vysokú odozvu, dlhú výdrž batérie, rýchle nabíjanie a okamžité prebudenie. Na diaľku teraz nepracujú iba jednotliví používatelia, ale celé IT tímy, ktorým funkcia HP Patch Assistant pomáha monitorovať stav a zabezpečenie jednotlivých zamestnaneckých zariadení HP pomocou automatizácie kritických aktualizácií.

HP EliteBook 850

HP EliteBook 850

HP EliteBook X360 830 G8 ponúka ďalej pánt umožňujúci otáčanie v rozsahu 360° a dotykovú obrazovku s uhlopriečkou 13,3 palca (33,8 cm). Voliteľné dobíjacie pero HP Rechargeable Active Pen G3 je vybavené funkciou bezpečnostného upozornenia pre prípad, že by ste ho niekde zabudli.

Vyššia produktivita pre ľudí pracujúcich na diaľku

Nový HP ZBook Firefly G8, ktorý je k dispozícii s obrazovkou s uhlopriečkou 14″ (35,6 cm) a 15,6″ (39,6 cm), poskytuje kapacitu a výkon nevyhnutný na tvorbu v 2D a prezeranie 3D iterácií. ZBook 14, ktorý je vďaka hmotnosti len 1,35 kg navrhnutý pre mimoriadnu mobilitu, je svetovo najľahšou mobilnou pracovnou stanicou s displejom s verným podaním farieb. Jeho technické prevedenie umožňuje preniesť vybrané špičkové funkcie radu ZBook do mainstreamového vybavenia bez toho, aby to ovplyvnilo jeho tenký a elegantný dizajn. Je rovnako ľahký ako MacBook Pro 13.

  • Užite si digitálne maliarske plátno s realistickými farbami na displeji DreamColor, ktorý sa hrdí miliardou farieb s prvotriednou vernosťou podania. Tvoriví pracovníci sa môžu na farby spoľahnúť, pretože nové displeje označené ako PANTONE Validated spĺňajú kritériá vernosti podania farieb a simulujú kompletnú škálu reálnych farieb PANTONE Colors.
  • Udržte produktivitu pracovníkov pracujúcich na diaľku. Získajte ešte lepšie výsledky vďaka grafickej karte NVIDIA T500, ktorá je vybavená VRAM s pamäťou 4 GB GDDR6 a ponúka až trikrát lepší grafický výkon než predchádzajúca generácia a 2,6-krát lepší výkon ako Dell Precision 3550 To umožňuje otvoriť si schémy či návrhy aj v čase, keď máte konferenčný hovor alebo pracujete v inej webovej aplikácii.
  • Softvér ZCentral Remote Boost prináša nový spôsob spolupráce s využitím vzdialeného prístupu k pracovným staniciam v kamennej kancelárii. Toto riešenie na spoluprácu v reálnom čase umožňuje vzájomnú vzdialenú spoluprácu tímov i aplikácií na takmer akomkoľvek zariadení.

Navyše sa na trhu čoskoro objavia zariadenia ZBook Studio a Create G7, vybavené operačným systémom Ubuntu 20.04

HP EliteBook 840 G8

HP EliteBook 840 G8

Dostupnosť a ceny:

  • HP EliteBook x360 830 G8 bude v predaji od apríla 2021 za ceny od 1349 Eur
  • HP EliteBook 830/840/850 G8 bude v predaji od apríla 2021 za ceny od 1199 Eur
  • HP ZBook Firefly 14/15 G8 bude v predaji od apríla 2021 za ceny od 1299 Eur

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.