Spoločnosť HP na Slovensku uvádza svoj nový projekt zameraný na malých čitateľov.

Unikátna služba Mini Big Books spája moderné technológie a pútavé príbehy. Deťom ponúka jedinečnú možnosť vytvoriť si svoju vlastnú rozprávkovú knihu a stať sa jej hrdinom. Ambasádorkou projektu sa stala herečka Anna Geislerová, ktorá projekt oficiálne predstaví v sobotu 20. januára v bratislavskom KidsHouse, kde bude deťom a ich rodičom predčítať rôzne rozprávky.

V kúzelnom svete Mini Big Books žijú mimozemšťania, ktorí sa červenajú, malí obríci, ktorí zbožňujú mrkvu, či Eskimáci, ktorí zachraňujú snehové pokrývky ľadovcov. Deti na seba môžu vziať podobu akejkoľvek z ponúkaných postáv. Kniha obsahuje farebné obrázky, ktoré deti vtiahnu do deja a zároveň u nich prebudia aj záujem o čítanie. Ako to celé funguje?

Deti majú na výber z desiatich krátkych rozprávkových príbehov. Je len na nich, ktorý príbeh si zvolia a akou hlavnou postavou sa rozhodnú stať. Potom sa ich meno automaticky dosadí do rozprávky a už zostáva jediné – hotový príbeh vytlačiť a knihu zložiť. Pomocou jednoduchého návodu deti zložia knihu samy alebo za pomoci rodičov a rozprávkové čítanie môže začať.

Oficiálne predstavenie projektu Mini Big Books spojené so zábavnými aktivitami pre deti i dospelých bude prebiehať už od tohto piatku 19. do nedele 21. januára v bratislavskom KidsHouse. V rámci sobotňajšieho programu sa ho zúčastní aj ambasádorka projektu, herečka Aňa Geislerová, ktorá bude na podujatí prítomným deťom a ich rodičom predčítať z vybraných rozprávok. Začiatok čítania bude o 13., 14. a 15. hodine.

Počas predčítania majú deti navyše jedinečnú možnosť vyhrať tlačiareň HP DeskJet Ink Advantage 3785. Stačí, aby nakreslili obrázok alebo komiks s vlastným príbehom. Okrem vylosovaného výhercu sa aj ostatní zúčastnení môžu tešiť na drobné darčeky. Na svoje si toto popoludnie príde naozaj každý malý hrdina.

Viac informácií o projekte nájdete na webovej stránke HP, kde je zároveň možné vybrať si z ponúkaných príbehov a vytvoriť si vlastnú knihu.

Značky: