Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HP Inc. predstavila súbor produktov pre prácu na diaľku a pokrokové integrované tlačové riešenia na báze služieb.

„Pandémia ochorenia COVID-19 núti firmy urýchliť prechod na moderný spôsob práce, keď sa všetko odohráva na diaľku a automatizovane,“ hovorí David Prezzano, generálny riaditeľ a riaditeľ divízie tlačových služieb a riešení spoločnosti HP Inc. „Zákazníci a partneri sa v súčasnosti snažia čo najrýchlejšie modernizovať infraštruktúru a prechádzať na servisné modely, ktoré im umožnia lepšie riadiť prostredie distribuovaných IT služieb. Nech už sa nachádzajú v ktorejkoľvek fáze tohto procesu, HP má k dispozícii riešenia, ktoré im pomôžu k úspechu.“ 

Škálovateľné riešenia pre vzdialenú správu firemných tlačiarní

Súčasťou ponuky je nová integrovaná platforma HP Advance, ktorá slúži na správu systémov HP Access Control Print, HP Access Control Scan, HP Mobile Connector1 a HP Direct Print prostredníctvom jedinej administrátorskej konzoly. Ide o modulárny systém, ktorý firemným zákazníkom umožňuje škálovať riešenia podľa potreby jednoduchou zmenou licenčného kľúča.

Spoločnosť HP tiež oznámila, že jej HP Command Center, jednotný nástroj slúžiaci partnerom HP na nasadenie a správu cloudových aplikácií pre ich zákazníkov (často celkom bez nutnosti fyzickej návštevy), teraz umožňuje aj zapojenie súborov firemných systémov, čím partnerom šetrí čas a uvoľňuje ich vlastné IT zdroje.

Ekosystém HP Workpath, prostredníctvom ktorého sa pracovníci môžu pripájať na cloudové platformy priamo z jednotlivých multifunkčných tlačiarní, sa od svojho spustenia v novembri 2019 významne rozrástol. Teraz je jeho súčasťou globálne viac ako 275 predajcov, pričom platforma ponúka viac ako sto aplikácií. Spoločnosť HP navyše pre HP Workpath spustila model fungujúci na princípe delenia príjmov, ktorý uľahčuje prístup k aplikáciám tretích strán. Vďaka tomu, že celý objednávkový aj platobný proces prebieha cez HP Command Center, majú teraz partneri prístup k oveľa širšej ponuke aplikácií. 

Ochrana a viac možností pre pracovníkov v kanceláriách

Spoločnosť HP aktuálne ponúka 90-dňovú skúšobnú verziu na bezdotykové tlačové riešenia HP, ktoré pomáhajú minimalizovať kontakt s tlačiarňami – umožňujú pracovníkom zadať tlačovú úlohu pomocou telefónu alebo priložením čipu bez toho, aby sa museli dotýkať ovládacieho panela. Spoločnosť HP tiež rozširuje funkčnosť aplikácie HP Roam na zariadenia radu LaserJet Pro, čo umožňuje ľahko tlačiť „za pochodu“ z mobilného zariadenia na akejkoľvek tlačiarni podporujúcej HP Roam.

HP tiež vylepšilo svoje flexibilné, čisto cloudové riešenia HP SecurePrint, ktoré sprístupnia dokumenty iba oprávneným používateľom. HP SecurePrint teraz podporuje všetky typy sietí vrátane tých tradičných, chránených firewallom, alebo tlačových prostredí bez využitia servera, čím pomáha zákazníkom zjednodušovať IT infraštruktúru.