Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HP ako prvá uspela v oboch testoch bezpečnosti tlačiarní v rámci programu Buyers Lab v oblasti penetrácie zariadení a dodržiavania pravidiel kyberbezpečnosti.

Spoločnosť HP Inc. oznámila svoj úmysel podporiť prísnejšie normy pre bezpečnosť tlačiarní v celom odvetví. V záujme naplnenia tohto cieľa sa HP pripojilo k programu testovania bezpečnosti Buyers Lab (BLI) pre multifunkčné zariadenia a tlačiarne. Spoločnosť HP Inc. uviedla, že bola prvým pôvodným výrobcom zariadení, ktorý splnil penetračný test pre svoje zariadenia. Stala sa jediným výrobcom, ktorý zvládol aj druhý test zameraný na dodržiavanie pravidiel v oblasti kybernetickej bezpečnosti.

Keďže kybernetická kriminalita sa rozrástla na globálny problém (celosvetové straty dosahujú hodnotu 445 miliárd dolárov) – tlačiarne, počítače a ďalšie koncové body IoT sa ocitli v prvej línii tejto bitky. Program testovania bezpečnosti Buyers Lab bol navrhnutý s cieľom overiť, že tlačiarne, ktoré týmto programom prejdú, sú dostatočne vybavené, aby odolali stále rafinovanejším hrozbám.

„Naše rozhodnutie zapojiť sa do tohto testovacieho programu vychádza z potreby pozdvihnúť úroveň v celej brandži,“ povedal Tuan Tran, prezident divízie obrazu, tlače a firemných riešení HP Inc. „Veríme, že je možné a potrebné vyvinúť väčšie úsilie na potlačenie bezpečnostných hrozieb. Ide o významný krok v celom odvetví smerom k podpore prísnejších noriem pre zariadenia IoT (napríklad tlačiarne) a k posunu našej oblasti na vyššiu úroveň. Všetkým ostatným firmám pôsobiacim v tejto sfére odporúčame sa k tomuto úsiliu pripojiť.“

Ako prvý účastník testovacieho programu bezpečnosti BLI prešla spoločnosť HP prvými dvoma kolami testovania. Získala pečate Security Validation Testing v oblasti penetrácie zariadení a dodržiavania pravidiel pre svoju firmwareovú platformu HP FutureSmart v4 Enterprise, ktorá je dostupná v tlačiarňach HP Enterprise, Managed a v multifunkčných zariadeniach. Test na dodržiavanie pravidiel taktiež preveril schopnosť spoločnosti HP stanoviť požadované parametre bezpečnosti zariadení, uložiť nastavenia ako pravidlo, aplikovať pravidlo na celú flotilu tak, aby platilo pre všetky zariadenia a zariadiť súlad s pravidlami a automatickú nápravu pri nových alebo zle nakonfigurovaných zariadeniach.

Programy tohto druhu podporujú bezpečnostné štandardy a pomáhajú určiť normy, aby si zákazníci mohli vybrať najlepší produkt na základe vlastného prístupu k bezpečnosti. Spoločnosť HP blahoželá ostatným pôvodným výrobcom zariadení, ktorí sa tiež zapojili do tohto programu a vyzýva všetkých výrobcov v oblasti tlačiarní, aby sa do tohto úsilia zapojili

Značky: