Novinky HP prinášajú vylepšenia v oblasti tlačiarní s dôrazom na ekologický program.

HP Sprocket 2 je nová generácia vreckovej tlačiarne, ktorá používa špeciálny spôsob tlače bez atramentu na papiere Zink. Na tlačiareň sa môžu pripojiť traja používatelia a tlačiť fotografie napríklad priamo zo smartfónu.

Pribudla svetelná signalizácia stavu zariadenia, pričom teraz je vidieť stav tlačiarne a aktuálnej úlohy. Cena je 126 EUR.

HP DeskJet série 3700 je najmenšia multifunkcia s cenou 59 EUR a je dostupná vo viacerých farebných kombináciách, na obrázku v červenej farbe.

Pre náročnejších je tu HP DeskJet 5725 s cenou 79 EUR. Do kancelárie OfficeJet série 9000. Výrobca zmenšil o viac ako 30 % rozmer zariadenia. Vhodné nielen do menšej kancelárie ale aj na domáce použitie. Výhodou je obojstranná tlač aj skenovanie.

HP Newerstop 1200w je multifunkcia s výrazným ekologickým faktorom, nakoľko samotná náplň je vyrobená z recyklovateľného materiálu a výrobca nádoby stojí podstatne menej ako klasického toneru.

Je tu jednoduchšia manipulácia pri dopĺňaní toneru a cenovo vyjde tlač zhruba o 70 % lacnejšie, v závislosti od spôsobu využitia.

HP Recycle v 15“ verzii je brašna na notebook vyrobená z 97 % recyklovaných plastov vytiahnutých z mora. Existuje aj v batohovej verzii. Toto je typickým príkladom na recyklačný program HP a čo sa následne z recyklovaných produktov deje.

Fotografie: Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

Ako Epson tlačí štítky na produkty? (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.