Dva nové notebooky Spectre budú zatiaľ to najkrajšie, čo sme doteraz videli.

Prémiový produkt od HP v segmente notebookov poznáte aj podľa loga. Tam výrobca používa nové logo zložené zo štyroch čiar. V tomto segmente pokračuje výrobca vo svojej vízii Keep Reinventing. Priniesť na trh niečo štýlové a zatiaľ netradičné. Bezpečnostné filtre na displeji sú len perličkou. V tomto segmente sa až 72% používateľov pozerá po tom, aby produkt vyzeral čo najlepšie.

Novinkou je HP Spectre x360, aktuálne ide o 4 generáciu tohto typu notebooku. Ide o konvertibilný notebook s otočným displejom. Ten sa nedá odnímať, čo v segmente notebookov na prácu považujeme za výhodu. Notebook má integrovanú funkciu SureView. Ide o tzv. privátny filter. Funkcia je dostupná priamo na klávese F1 a HP spolupracovalo so spoločnosťou 3M. Druhá bezpečnostná funkcia je čítačka odtlačkov prstov na boku. Výrobca ju tam presunul, aby bola čítačka dostupná vo všetkých režimoch. Teda aj vtedy, ak je notebook postavený v režime stand. Do systému sa dá prihlásiť aj cez infračervenú kameru (podpora Windows Hello).

Ide o13,3“ model s hmotnosťou iba 1,29 kg. Klávesnica je podsvietená a zariadenie je certifikované na použitie s funkciou Windows Ink. Najnižšia konfigurácia začína na 1139 EUR a bude obsahovať 128 GB RAM, procesor Intel Core i5 ôsmej generácie, Full HD displej a 8 GB RAM.

HP Spectre 13 je druhá novinka, ktorá je ešte tenšia ako Spectre x360 a váži len 1,1 kg. Telo je takisto hliníkové. Dostupný je v striebornej, bielej a na trh sa dostane aj v ružovej farbe. Svojimi možnosťami sú si oba notebooky veľmi podobné a ani tu nechýba funkcia SureView a podsvietená klávesnica. Notebook podporuje funkciu rýchleho nabíjania Fast Charge. Za 30 minút ho nabijete na 50% kapacity batérie. Cena tohto modelu bude začínať na sume 1329 EUR.

Bezrámikový dizajn alebo 10,4 mm hrúbka sú vecí, ktoré len ťažko nájdete v inej sérii. Špecialitou je aj to, že pri rovnakej uhlopriečke displej sa zmenšila základňa tohto notebooku. Zaujímavé je, že HP porovnáva Spectre 13 s Dell XPS 13, ktorý má webovú kameru dole kvôli tomu, že je takisto bezrámikový a to aj na hornej strane.

Novinka prichádza s rozšíreným touchpadom, ktorý je o 15% rozmernejší. Najmä jeho dĺžka. Nové je aj usporiadanie reproduktorov Bang&Olufsen Tým, že nie sú po bokoch klávesnice, je možné mať menšiu základňu notebooku. Reproduktory sú teraz nad klávesnicou.

Prečítajte si aj:

HP ZBook Studio G4: prepracovaná stanica pre profesionálov

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.