HP Inc. predstavilo najvýkonnejšie entry pracovné stanice na svete1 určené pre vývojárov produktov, architektov, kreatívnych profesionálov, OEM, pedagógov a finančných alebo kancelárskych pracovníkov.

Nový rad pracovných staníc HP Z ponúka nadštandardnú výkonnosť spolu so softvérovými certifikáciami za dostupnú cenu, bez toho, aby bola potrebná grafika, možnosti rozšírenia hardvéru, zabezpečenie a celkovo bezproblémová užívateľská skúsenosť.

Nové entry pracovné stanice od spoločnosti HP – HP Z2 Mini, HP Z2 Small Form Factor a HP Z2 Tower spolu s  HP EliteDesk 800 Workstation Edition – patria medzi najbezpečnejšie a najlepšie spravovateľné pracovné stanice na svete2. Komplexné zabezpečenie zaručí silnú ochranu pred rastúcimi hrozbami a malware vďaka prvému a jedinému BIOSu s schopnosťou samoopravy a jedinečnému hardwarovému bezpečnostnému riešeniu  HP endpoint security controller sprevádzanému prvkami ako HP Sure Start Gen43 a HP Sure Run4, ktoré pomáhajú udržiavať kritické procesy v prevádzke aj keď sa ich malware snaží zastaviť. Okrem toho Manageability Kit Gen 2 od spoločnosti HP umožňuje jednoduché spravovanie viacerých zariadení súčasne.

Všetky pracovné stanice HP Z2 navrhnuté podľa najprísnejších – 24/7 – štandardov spoľahlivosti sa teraz dajú pohodlne pripojiť cez rýchly Thunderbolt™ a tiež prichádzajú so širokým výberom certifikácií pre najobľúbenejšie aplikácie. K dispozícií je HP Performance Advisor, ktorý dokáže optimalizovať software a ovládače, a pre ešte vyššiu spoľahlivosť si môžu zákazníci objednať aj procesory Intel® Xeon® a ECC pamäť. Prispôsobenie na mieru, rozšíriteľnosť, vylepšovanie výpočtového výkonu a I/O možnosti sú zárukou, že pracovné stanice HP Z budú držať krok s dobou a užívateľom len tak nezostarnú.

Množstvo výkonu pre výrazne plynulejšiu prácu

Používatelia pracovných staníc dnes žiadajú najmä rýchlejšie a výkonnejšie zariadenia, ktoré im pomôžu zlepšiť workflow. Štvrtá generácia entry pracovných staníc z rodiny HP Z zahŕňa:

HP Z2 Mini G4 Workstation, najvýkonnejšia mini pracovná stanica na svete5, ukryla nadštandardný výpočtový výkon do neuveriteľne malého balenia (s objemom len 2,7 litra). V porovnaní s predchádzajúcimi generáciami má dvojnásobný grafický výkon – zákazníci budú mať na výber z čipov NVIDIA® Quadro® P600 alebo NVIDIA Quadro P1000. Okrem toho bude k dispozícii i variant s AMD Radeon Pro ™ WX4150. HP Z2 Mini nebude navyše takmer nikdy počuť – jedná sa o najtichšiu mini pracovnú stanicu na svete6.

Vďaka univerzálnemu a úspornému dizajnu si môže zariadenie HP Z2 Mini nájsť svoje miesto všade, dá sa umiestniť pod pracovnú dosku stola, za monitor alebo do dátového centra – do štandardného 42U racku so zákazkovými rukoväťami sa vojde až 56 HP Z2 Mini7. S flexibilnými vstupmi a výstupmi si môžu užívatelia nakonfigurovať systém podľa potreby na rôzne legacy porty alebo na pripojenie až k šiestim monitorom a ďalším perifériam. Jedná sa tiež o jedinú mini pracovnú stanicu na svete s šesťjádrovými procesormi Intel® Xeon®8, ktoré umožnia ju užívateľom nasadiť bez problémov do tých najkritickejších prostredí.

HP Z2 Small Form Factor (SFF) G4 Workstation dostala vo svojej nezmenenej, super kompaktnej veľkosti o 50 percent väčší výpočtový výkon ako predchádzajúca generácia. Nový šestjádrový procesor z nej robí najvýkonnejší malý formát pracovnej stanice na svete9. Aj tento model si môže zákazník nechať upraviť na mieru – flexibilné možnosti nastavenia vstupov a výstupov umožňujú uvoľniť cenné PCIe sloty a súčasne pridať rôzne zloženie legacy portov, špecializované vybavenie alebo porty pre pripojenie monitorov.

Ako najlepšie rozširujúci sa komerčný SFF PC na svete10 je HP Z2 G4 SFF dokonalým hardwarovým riešením pre zákazkové potreby. Dodáva sa so štyrmi PCIe slotmi a dvoma slotmi M.2 pre úložisko. Variabilita nastavenia vstupov a výstupov umožňuje voľné PCIe sloty a nie je potrebné pridať ďalšie externé portové adaptéry. Vďaka svojim rozmerom ho môžete navyše umiestniť doslova kamkoľvek, ide o ideálne riešenie pre AEC, vývojárov produktov alebo OEM.

HP Z2 Tower G4 Workstation, najvýkonnejšia entry pracovná stanica na svete11, je navrhnutá pre prácu na komplexných úlohách, ako sú informačné modely budov alebo rendering, pre ktoré je vybavená až Ultra 3D grafikou a najmodernejšími procesormi Intel® Core ™ alebo Intel® Xeon®. HP Z2 Tower zvládne i najnáročnejšie 3D projekty vďaka viac ako o 60 percent vyššiemu grafickému výkonu v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. S vysokými taktovacími frekvenciami sa tento počítač nikdy nezadýcha.

Nový dizajn teraz počítal aj s prednými a zadnými úchytmi, aby ju mohli používatelia ľahko prenášať, čomu napomáha aj fakt, že sa oproti predchádzajúcej generácii zmenšila o celých 13 percent. Pretože spoľahlivosť bola pre HP pri vývoji nových pracovných staníc jednou z hlavných priorít, je možné rovnako ako HP Z2 Tower, tak aj SFF vybaviť voliteľným inovatívnym prachovým filtrom, ktorý ich udrží čisté aj uprostred továrne alebo v inom náročnom prostredí. S duálnymi M.2 slotmi môžu používatelia inštalovať akékoľvek profesionálne úložiská aj voliteľné samošifrovacie disky, ktoré pomôžu zabezpečiť, že sa k dôležitej IP adrese nikto nedostane.

Pre náročných užívateľov, ktorí chcú zlepšiť výkon svojho počítača a zároveň mať desktop s profesionálnymi certifikáciami, teraz HP ponúka tiež model HP EliteDesk 800 Workstation Edition. Cenovo najdostupnejší komerčný desktop s profesionálnymi certifikáciami12 je ideálny pre prechod na stolný počítač na výkonnostnej úrovni pracovnej stanice s integrovanými ISV certifikovanými aplikáciami.

Toto zariadenie určené pre vytváranie 2D / 3D návrhov s licenciou pre SolidWorks a AutoCAD ponúkne používateľom spoľahlivý výkon, aký od žiadneho klasického firemného PC nedostanú. Hneď po vybalení je tiež navyše optimalizované pre predné VR enginy, ktoré vývojárom umožnia prebudiť ich výtvory k životu pomocou grafiky NVIDIA GeForce® GTX 1080. HP EliteDesk 800 Workstation Edition možno tiež hardwarovo rozširovať.

Ceny a dostupnosť

  • HP Z2 Mini Workstation bude na Slovensku dostupná v auguste za cenu začínajúcu na 759 eur bez DPH.
  • HP Z2 Small Form Factor Workstation bude na Slovensku dostupná v auguste za cenu začínajúcu na  739 eur bez DPH.
  • HP Z2 Tower Workstation bude na Slovensku dostupná v auguste za cenu začínajúcu na 769 eur bez DPH.
  • HP EliteDesk 800 Workstation Edition je na Slovensku dostupná už teraz za cenu začínajúcu na 699 eur bez DPH.

Značky: