Hra skončila v predbežnom prístupe.

Herná séria Just Cause nikdy nepatrila k najrozšírenejším hitom, ale každý jeden diel si našiel svoju základňu verných fanúšikov. Nepochybne má na tom zásluhu hlavný hrdina Rico Rodriguez, ktorý v exotických južanských lokalitách bojoval proti hordám nepriateľských bojovníkov a snažil sa zvrhnúť diktátorov rôznych „banánových“ republík.

Prvý diel tejto strieľačky z pohľadu tretej osoby sa objavil v roku 2006 a zaujal okrem iného šialenou akciou a kaskadérskymi kúskami, ktoré bol hlavný hrdina schopný stvárať. Neskôr sa v rokoch 2010, 2015 a 2018 objavili tri ďalšie pokračovania.

V roku 2020 oznámila vydavateľská spoločnosť Square Enix aj free-to-play hru pre smartfóny s názvom Just Cause Mobile. Vyvíjaná bola pre iOS aj Android a mala obsahovať kampaň pre jedného hráča, kooperatívny režim pre štyroch hráčov, ako aj multiplayerový režim pre 30 hráčov. Na rozdiel od hier pre konzoly a PC tu mal byť pohľad na hernú scénu šikmo zhora.

Uvedenie tohto titulu však bolo opakovane odložené a napokon mala byť oficiálne vydaná niekedy v priebehu tohto roka. Celý projekt však napokon skončil ešte vo fáze predbežného prístupu. Anne-Lou Grosbois-Favreau, vedúca globálnej divízie spoločnosti Square Enix, vo svojom vyhlásení uviedla, že hru v tomto predbežnom prístupe sťahujú z herných obchodov a už ju nebudú ďalej vyvíjať.

Ktovie, ako to napokon bude aj s celou sériou Just Cause. Zatiaľ posledný diel z roku 2018 zožal vlažné recenzie a mnohí mu vytýkali relatívne veľké množstvo chýb a nedostatkov.

Zdroj: Inside-gaming.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.