Mobilnú hru Sea Hero Quest si v priebehu dvoch týždňov od jej uvedenia celosvetovo stiahlo už viac ako jeden milión ľudí.

Na základe takmer 45-tisíc recenzií hra získala na Google Play a App Store najvyššie hodnotenie na úrovni piatich hviezdičiek. Vo vyše 50 krajinách sa zároveň dostala do Top 10 najsťahovanejších hier.

„Počet zapojených hráčov a celkový ohlas verejnosti prekonal všetky naše očakávania. Tento obrovský úspech nás teší o to viac, že práve Slovak Telekom bol po celý čas členom medzinárodného prípravného tímu zloženého zo zástupcov Deutsche Telekomu a agentúry Saatchi & Saatchi Londýn. Idea, hra a aj samotná kampaň boli testované práve na Slovensku,“ povedala Drahomíra Juríková, senior manažérka digitálnych služieb a marketingovej komunikácie Slovak Telekomu.

Na Slovensku si hru stiahlo už viac ako 25-tisíc ľudí.

Profesor Michael Hornberger, zodpovedný za výskum demencie na University of East Anglia a jeden z popredných vedcov zapojených do projektu, povedal: „Pre lepšiu predstavu – navigačné dáta, ktoré sa nám doteraz vďaka Sea Hero Quest podarilo získať, by tradičnými metódami trvalo vedcom zozbierať približne 1500 rokov.

Prečítajte si aj:

VIDEO: Zahrajte si aplikáciu Sea Hero Quest a pomôžte tak pri výskume demencie