Sony zavádza funkciu PS Remote Play pre televízory BRAVIA XR A95L 4K HDR QD-OLED. Využíva pritom novú aplikáciu PS Remote Play pre Android TV.

Princíp funkcie PS Remote Play
Princíp funkcie PS Remote Play

Možnosť zábavy mimo domova

PS Remote Play využíva možnosť vzdialeného prístupu ku hrám s konzolou PS5 a PS4. Pokiaľ máte kompatibilné zariadenie alebo televízor A95L pripojený k vysokorýchlostnému internetu, môžete si užívať obľúbené hry pre konzoly PS5 a PS4, ktoré máte nainštalované na svojej konzole. A to bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzate. Je to niečo podobné ako napr. v Samsung televízoroch, kde je podpora pre hry na konzole XBox cez GamePass. Celkovo vám táto funkcia poskytne prístup k zábave aj mimo domova.

Funkcia PS Remote Play v kombinácii s televízormi Sony A95L vám umožňuje jednoducho prepínať medzi zariadeniami a pokračovať v hre presne tam, kde ste ju prerušili.

Zatiaľ len pre jeden typ televízora

Televízor BRAVIA XR A95L 4K HDR QD-OLED je jedným z prvých televízorov s operačným systémom Android, ktorý využíva funkciu PS Remote Play.

65-palcový televízor Sony A95L s podporou PS Remote Play
65-palcový televízor Sony A95L s podporou PS Remote Play

Model A95L je vybavený kognitívnym procesorom XR s úplne novou technológiou XR Clear Image, ktorá zlepšuje redukciu šumu a čistotu obrazu pri scénach zachytávajúcich pohyb a obmedzuje rozmazanie.

Podpora Sony soundbaru

Model A95L navyše ponúka funkciu Acoustic Center Sync, ktorá synchronizuje zvukový systém televízora so stredovým kanálom kompatibilného soundbaru Sony. Ak chcete ešte lepší zvuk, v kombinácii so soundbarom Sony využijete aj funkciu 360 Spatial Sound Mapping. Tá vytvára virtuálne reproduktory a optimalizuje zvukové pole. Televízor je vybavený funkciou Acoustic Surface Audio+, ktorá vibráciami vytvára zvuk vychádzajúci z celej plochy obrazovky. Zvuk sa tak prispôsobuje tomu, čo sa odohráva na obrazovke.

Ďalšie funkcie

Rad A95L vám umožňuje povýšiť hranie na PlayStation 5 na vyššiu úroveň vďaka funkciám, ako je Automatické mapovanie tónov HDR a Automatický režim obrazu žánrov. Tie optimalizujú kvalitu obrazu pri hraní a streamovaní. Medzi ďalšie funkcie patrí aj herné menu (Game Menu), kde môžete prispôsobiť nastavenie podľa svojich preferencií – napríklad zapnúť alebo vypnúť VRR alebo Motion Blur Reduction s rýchlym prístupom. Herné menu taktiež umožňuje zvýšiť jas v tmavých oblastiach, aby ste mohli rozpoznať objekty a protivníkov pomocou funkcie Black Equalizer. Na protivníkov môžete jednoducho mieriť pomocou šiestich typov zameriavacích krížov. Novinkou tohto roku je možnosť prispôsobiť si veľkosť obrazovky pomocou funkcie Screen Size a sústrediť sa na hranie s menšou obrazovkou.

Zdroje: Sony

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.