Možnosti cloudového hrania sa postupne rozširujú aj na PS5.

Herné tituly pre konzolu PlayStation 5 budú čoskoro dostupné aj prostredníctvom cloudového streamovania a nebude tak nevyhnutné ich sťahovať a inštalovať. Spoločnosť Sony to v týchto dňoch oznámila na svojom blogu.

Služba na streamovanie hier by mala byť súčasťou predplatného PlayStation Plus Premium a zatiaľ je iba vo fáze testovania. Sony zatiaľ nezverejnilo ani približný termín, kedy by mohlo dôjsť k reálnemu spusteniu tejto služby.

Cloudové hranie titulov pre PlayStation 5 bude zahŕňať hry obsiahnuté v službe PlayStation Plus, demoverzie hier, ako aj digitálne tituly PS5, ktoré hráči vlastnia. Bohužiaľ, spoločnosť Sony v súčasnosti podľa všetkého neplánuje rozšíriť toto cloudové streamovanie mimo samotného systému PS5.

V súčasnej dobe spoločnosť Sony umožňuje cloudové streamovanie vybraných hier zo starších konzol PS3 a PS4. Niektoré z týchto titulov je možné streamovať aj do počítačov s operačným systémom Windows.

Budúcnosť cloudového hrania ako takého je zatiaľ otázna. Na jednej strane napríklad Nvidia v rámci svojho GeForce Now pred pár mesiacmi priniesla novú špičkovú uroveň Ultimate, ale na druhej strane zase spoločnosť Google ukončila obdobnú službu Stadia.

Zdroj: Blog.playstation.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.