HTC u nás bolo kedysi populárne, potom však jeho telefóny z nášho trhu vymizli.

Spoločnosť HTC napokon naozaj oficiálne predstavila nový telefón HTC U23 Pro, o ktorom unikli informácie začiatkom tohto mesiaca. Jeho základom je 6,7-palcový FullHD+ OLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou a ochranným sklom Gorilla Glass Victus. Snímač odtlačkov prstov však nie je umiestnený pod ním, ale v tlačidle napájania na boku zariadenia.

Na zadnej strane je situovaný obdĺžnikový ostrovček fotoaparátu, ktorý na prvý pohľad môže trochu pripomínať riešenia od Samsungu, teda kombináciu generácií S20 a S23 (netvrdíme, že to bol zámer, ale istú podobnosť vidieť).

Zo štvorice fotoaparátov má ten primárny 108 Mpx a optickú stabilizáciu. Bohužiaľ, ďalšie objektívy už tak dobre nevyzerajú – 8 Mpx ultraširokouhlý a dvojica absolútne zbytočného 5 Mpx makra a 2 Mpx hĺbkového senzora.

HTC U23 Pro poháňa čipset Snapdragon 7 Gen 1 s 8 GB alebo 12 GB RAM a 256 GB úložiskom. Má tiež slot na kartu microSD na rozšírenie úložiska a predinštalovaným systémom je Android 13. Pochváliť sa môže odolnosťou voči prachu a vode na úrovni IP67.

O „šťavu“ sa stará 4600 mAh batéria s 30-wattovým káblovým nabíjaním a 15-wattovým bezdrôtovým dobíjaním. Podporuje aj reverzné bezdrôtové nabíjanie, teda, keď z telefónu dobíjate iné zariadenie. Zo sietí je tu podpora 5G, pripojenie Wi-Fi 6, NFC a v prípade konektorov USB-C a dokonca aj dnes už takmer „vyhynutý“ 3,5 mm konektor na slúchadlá.

Telefón bude mať predinštalovanú aplikáciu VIVERSE a je kompatibilný so súpravou zmiešanej reality VIVE XR Elite, ktorá sa ale predáva samostatne. Práve na virtutálnu realitu sa firma HTC v posledných rokov výraznejšie zamerala.

HTC U23 Pro sa bude dodávať v dvoch farbách (čierna a biela) a pamäťových konfiguráciách – 8 GB/256 GB a 12 GB/256 GB. Cena je 16 990 taiwanských dolárov, teda v prepočte asi 510 eur. Na Taiwane je smartfón dostupný prostredníctvom oficiálnej taiwanskej webovej stránky spoločnosti HTC, ale o jeho dostupnosti na iných trhoch zatiaľ nie sú žiadne informácie.

Zdroj: GsmArena.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.