O spoločnosti HTC sme už nejaký ten čas nepočuli.

Značka HTC patrila medzi jednu z najznámejších ešte v časoch začiatkov operačného systému Android. V poslednej dobe však o tomto výrobcovi smartfónov nie je tak často počuť, najmä teda v spojitosti so smartfónmi. Ako sa však teraz dozvedáme, už o pár dní táto značka predstaví nový smartfón, ktorý by sa mal označovať ako HTC U24 Pro. Tento smartfón sa bude radiť medzi modely strednej triedy, pričom výbava vôbec nebude vyzerať zle.

Telefónu nebude chýbať ani výkonnejší čipset od Qualcommu či veľká RAM. Otázkou však bude cena, ktorá sa s telefónom bude spájať. Ak HTC nenastaví vysokú cenu, model si možno nájde aj svoju fanúšikovskú základňu. HTC U24 Pro by sa mal podľa spoločnosti ukázať už 12. júna, pričom predstavenie prebehne na Taiwane.

HTC U24 Pro už budúci týždeň

Počas posledných týždňov sme sa dozvedeli o viacerých nových smartfónoch, ktoré prídu na trh. Pripravuje sa predstavenie nových skladateľných smartfónov od Samsungu, taktiež model Realme GT6 a novinku predstaví aj HMD v podobe obnovenej Nokie Lumie. Novým modelom v rámci tejto vlny predstavovania smartfónov bude aj HTC U24 Pro, ktorý už bol certifikovaný v rámci Geekbench testov. Tieto testy odhalili, že telefón vo výbave ponúkne čipset Snapdragon 7 Gen 3, 12 GB RAM a taktiež operačný systém Android 14.

Z databázy Google Play Console vychádza, že HTC U24 Pro príde s FHD+ displejom a tiež Bluetooth 5.3. Očakáva sa, že displej bude typu OLED a podporovať bude až 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Chýbať by nemalo ani krytie na úrovni IP67 a batéria by mohla byť o niečo väčšia v porovnaní s predchádzajúcou generáciou smartfónu. Tá ponúkla 4600 mAh kapacitu.

Špecifikácie aj cenu smartfónu sa dozvieme už 12. júna počas predstavovania v Taiwane. HTC by tak mohlo predstaviť pomerne konkurencie schopný smartfón. Neočakávame ale, že bude predbiehať dnešných gigantov v predajoch smartfónov.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.