V Európe si však budeme musieť ešte chvíľu počkať.

HTC stálo pri zrode systému Android, pričom dlhé roky patrilo medzi popredné značky, ktoré udávali trend. Ako však čas plynul, nedokázala udržať krok s ďalšími výrobcami, ktorí ju prevalcovali a prinútili ju, aby sa stiahla do úzadia. Aj preto sa v uplynulých rokoch zamerala na lacnejšie smartfóny, ktoré boli dostupné iba na niektorých trhoch. Pred pár dňami sa však objavila pozitívna správa, ktorá informovala o blížiacom sa uvedení nového modelu strednej triedy HTC U24 Pro s pomerne zaujímavou výbavou, AI a atraktívnym dizajnom.

HTC U24 PRO Zdroj: HTC
HTC U24 PRO

Novinka sa vyznačuje jednoduchým dizajnom a tradičným vertikálnym usporiadaním fotoaparátov v štýle rokov minulých. Na zadnej strane sa nachádza aj tradične umiestnené logo HTC. Zadná strana telefónu je matná, čiže nebude zachytávať odtlačky prstov, avšak je aj dostatočne “hranatá” na to, aby sa telefón za každých okolností dobre držal. Novinka má kovový rám a tiež prichádza s technológiou tepelného lisovania pre väčšiu odolnosť. HTC U24 Pro má hrúbku 8,98 mm a hmotnosť 198,7 g.

HTC U24 PROZdroj: HTC
HTC U24 PRO

HTC U24 Pro určite nebude patriť medzi malé zariadenia. Má 6,8-palcový zakrivený OLED displej s rozlíšením FullHD+ a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Predná časť telefónu je chránená ochranným sklom Gorilla Glass.

Dominantnou zadnej strany je zostava troch fotoaparátov, ktorá obsahuje 50 Mpx hlavný fotoaparát s OIS. Ten dopĺňa 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 50 Mpx fotoaparát s teleobjektívom. Ten ponúka 2× optické priblíženie. HTC vybavilo fotoaparáty viacerými AI funkciami, ktoré zahŕňajú AI Group Photos, AI Gesture GIF a vylepšenie portrétov pri slabom osvetlení.

HTC U24 PROZdroj: HTC
HTC U24 PRO

HTC U24 Pro ponúka aj dostatočne vysoký výkon, ktorý zabezpečí 4nm čipová sada Snapdragon 7 Gen 3. Poteší aj 4 600 mAh batéria so 60 W rýchlym nabíjaním, 15 W bezdrôtovým nabíjaním a 5 W reverzným bezdrôtovým nabíjaním. Po softvérovej stránke nechýba Android 14, pričom budúci majitelia tohto telefónu sa môžu tešiť aj na ďalšiu výbavu, v ktorej nechýba čítačka odtlačkov prstov v displeji, podpora 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 a 3,5 mm konektor pre slúchadlá.

Cena a dostupnosť 

HTC U24 Pro bude k dispozícii vo verziách 12/256 GB a 12/512 GB. Ich cena je 18 990 NTD, čo je v prepočte približne 550 eur a 20 999 NTD, čo je v prepočte približne 600 eur. Telefón bude dostupný v dvoch farebných variantoch Space Blue a Twilight White. Je však potrebné zdôrazniť, že U24 Pro sa bude dočasne predávať iba na Taiwane.

HTC U24 Pro do Európy dorazí neskôr, pričom jeho cena bude 564 eur.

Zdroj: Gizchina, HTC 1,2

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.