O pripravovanom blockchain smartfóne Exodus sme informovali už v máji.

Aj napriek tomu, že stále nepoznáme ešte značnú časť špecifikácií, tak dnes spoločnosť vo svojom oficiálnom oznámení informovala, že príchod tohto zariadenia môžeme očakávať na jeseň tohto roka.

Smartfón bude slúžiť aj ako kryptopeňaženka pre najsilnejšie kryptomeny. Pre bližšie informácie ohľadom tohto projektu bola spustená webová stránka, na ktorej sa môžu záujemcovia registrovať, a tak získať najnovšie informácie o projekte.

Keďže sa má jednať o blockchain zariadenie, tak tento smartfón by mal byť schopný chrániť a šifrovať dáta priamo na úrovni hardvéru a zabezpečiť kryptomeny, ktoré používateľ vlastní. Mal by sa spustiť aj vlastný obchod s aplikáciami.

HTC spolupracuje na vývoji aplikácií aj so spoločnosťou Cryptokitties game. Spoločne vytvorili dve aplikácie, ktoré pomôžu zabezpečiť a udržať kontrolu nad údajmi používateľov. Tie by sa mali predstaviť ešte pred príchodom smartfónu Exodus. Aplikácie budú sprístupnené pre viaceré zariadenia HTC. Ako prvé by malo obdržať túto aktualizáciu HTC U12+.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

HTC U12+: Vo fototeste DxOMark s istotou medzi najlepších

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.